Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 mai 2012

Stefan Iordache si Sanda Ladosi

9) - Turul Papadiilor Panonice 2012 – 1000km in Europa Centrala – partea 9 – Clubul Bohem Tanya in GYOR si localitatea Bony

In sfarsit reusesc sa scot suma de 11 000FT (40 EUR) trimisi de mama. E prea tarziu sa ma mai deplasez, este ora 16 asa ca ma mai plimb prin oras si ma asez apoi pe o terasa de unde urmaresc femeile.
In fata mea se ridica o cladire ciudata.
Frumoase femei prin Gyor si multi biciclisti.
Deci azi e zi de pauza si rasfat, esenta cicloturismului e sa te simti bine si sa cunosti oameni si locuri cat mai interesante. Seara ajung la un local pe gustul sufletului meu.
Vine momentul sa sarbatorim.
Localul este plin de turiste dragute.
Ma inteleg bine cu fetele care servesc. Pt. inceput beau o bere. Apoi urmeaza un pahar de vin.
Muzica este excelenta, atmosfera superba. Ma intalnesc si cu niste nemti simpatici cu care leg o conversatie agreabila.
Vinul este excelent asa ca comand o carafa de 1L.
Sa-ti fie de bine Carpaticus, boemule, nebunule, fericitule, si cand ti-o fi mai greu asa sa-ti fie!
Plin de lume selecta in acest club.
Putin mai incolo incep sa abordez niste studente.
Tarziu in noapte ma plimb pe 3 carari prin centrul Gyorului in cautare de un nou loc de boschetareala. Nici nu mai stiu ce vad.
Dimineata ma trezesc ca vine un individ si ma scoala alungandu-ma de langa benzinaria unde m-am pus cu sacul de dormit peste cort, fara sa fi montat cortul. Temperatura in timpul noptii a scazut sub 0 grade casi gasesc bruma pe cort.
Din pacate ciclocomputerul meu nu mai functioneaza, un derbedeu mi-a taiat firele. Mi-am pierdut si pantalonii de ciclism donati de la domnul Florescu. Sunt un copil teribil si de belea al cicloboschetarelii mioritice (poate cicloturisti sa fie Duma si Hodi -poporul si posteritatea va decide). Carpaticus a venit vremea sa te indrepti spre tara unde te-ai nascut.
Ma deplasez asadar 20km pana ajung in localitatea Bony.
Aici intru in localitate cantand: My Bony lives over the ocean My Bony lives over the sea Bring back bring back! Oh bring back my bony to me , to me! Am o revelatie, e semnul sa am parte de a 3-a zi de chef consecutiva. Intru in primul local asadar unde intalnesc 2 unguri de treaba.
Patronul birtului, domnul din stanga ma sponsorizeaza cu o portie de spaghete cu ciuperci. Aici consum si cateva beri Borsodi.
In centrul satului gasesc un utilaj foarte vechi.
Imi place mult si biserica din sat.
Apoi merg la un minimarket si-mi fac provizii, cumpar si un suvenir un DVD despre Toscana.
Apoi merg la alt local unde intalnesc betivii satului.
Ma integrez si eu bine in peisaj si discut cu un tanar simpatic prin semne. El imi face cinste o bere Borsodi.
Dupa vreo 2 ore decid sa mai pedalez sa-mi caut un loc sigur de boschetareala nocturna. la iesire din sat aflu ca mai am 120km pana la Budapesta.

Carmen Trandafir - Micul meu Univers