Totalul afișărilor de pagină

duminică, 12 ianuarie 2014

25 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 25 (Spectaculoasa Carinthia)

In curand ajung la capatul lacului. Iar intru intr-o zona montana interesanta. Dupa localitatea Treffen ajung la o troita inconjurata de niste flori superbe.
Putin mai incolo fac popas la un supermarket si discut cu niste turisti motociclisti din Germania despre vacanta noastra.
Mai pedalez cativa km. si ajung la Afritz am See. E caldura mare asa ca trag o saritura in lac spre privirea mirata a domnilor turisti. Accesul la lac se facea intrand intr-un camping unde desigur ca pt. cele cateva minute de baie nu am avut chef sa achit taxa de vreo 10 EUR. A fost superb.
Zona este destul de atractiva.
Imi continui traseul si mai fac o baie in urmatorul lac in Feld am See.
In continuare urmeaza o catarare pana in statiunea Bad Kleinkirchheim unde merg la un internet la un hotel de 4 stele unde ma costa cativa euro cateva minute de navigare online cat abia am avut timp sa-mi anunt familia si prietenii de pe facebook unde sunt. La iesire din hotel am intalnit niste turisti care se dadeau cu lame si mi-am tras si eu o poza cu docila dobitoaca andina.
Apoi sa vedeti comedie mi-am permis luxul sa ma pun cu cortul in spatele unui supermarket intr-un loc desigur interzis pt. astfel de indeletniciri nomade.
Ziua urmatoare dupa ce mai pedalez cativa km. ajung intr-o zona pe care o visam de mult. In 2009 am mai trecut pe aici dar am ratat catararile ce ma asteptau azi.
Pt. inceput admir niste margarete.
Apoi niste maci inflacarati.
In curand urmeaza o catarare BIG renumita si temuta. Pe o distanta de 8km panta medie este de peste 10% si maxima de vreo 20%. Voi suferi asadar.
Catararea e dura rau dar peisajele ma rasplatesc pe masura efortului depus.
Dupa mai bine de o ora de chin ajung in varf unde se gaseste o mica statiune cu cateva hoteluri si pensiuni.
Ajung si Falkert See, primul lac glacial intalnit in tur.
Vine momentul sa rog o turista sa-mi faca o poza cu Heidi langa hotelul cu nume omonim.
Urmeaza coborarea pe care o abordez cu precautie datorita inclinatiei pantei. Jos ma opresc la primul supermarket ma aprovizionez iar apoi fac un mic popas langa un teren de golf unde admir si pe bogatii turisti amatori de acest sport. Unii dintre ei erau dotatii si cu masina de golf.
Aici fac si pauza de masa. E momentul sa devorez din bunatatile cumparate de la supermarket. Savurez un sandvis cu ton si o conserva de sarmale cu orez si ulei de masline din Grecia care este una din preferatele mele de prin supermarketurile occidentale. Cu 1EUR si ceva mananci o conserva si te saturi aviz pt. sarmanii ciclocalatori cu buget redus ca si subsemnatul.
In continuare ma mai opresc sa fac o fotografie bisericii din Reichenau.
Imediat la dreapta incepe celebra soseaua alpina Nockalmstrasse. Of de cand visam sa o fac!
Ma asteapta zeci de serpentine cu rampe fioroase. Sunt fericit. Oh Yeah!
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!