Totalul afișărilor de pagină

luni, 26 octombrie 2020

21 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Va urma o zona de campie cu multe canaluri unde intalnesc o fauna bogata.
Nici flora nu ma dezamageste.
In orasul Conegliano imi cumpar de la un market niste merinde si voi face pauza de masa la umbra unui copac. Imi place mancarea de calitate, fructele fiind foarte importante. Pentru ciclisti recomand fisticul, smochinele, branzeturile si filetul de acciunghe. Doar marul din poza de mai jos m-a costat 60eurocenti.
Ma apropii de Adriatica si stiind ca nu am voie sa ma campez ilegal pe riviera Venetiana, dupa San Dona di Piave, ajung in satul Caposile unde ma prinde o ploaie si voi ramane sa sarbatoresc intrarea mea in zona mediteraneana.
Preturile sunt mai mici ca pe litoral. Mi se face foame si un sandvis costa 6euro la carciuma sateasca.
Dupa o seara agreabila campez langa localitate aproape de un canal unde pescuitul e interzis.
Day 21) Caposile - Palazzolo dello Stella In nici o ora de pedalat ajung la Lido di Jesolo, celebra statiune pe riviera venetiana. Ma bucur sa revad frumosii leandri.
E cazul sa fac si eu o baie in Adriatica. Plaja lunga de cativa km este cam goala fata de anii trecuti.
Realizez ca nu am sanse sa gasesc de lucru in acest sezon. Sunt prea putini turisti. Deci ma intorc acasa. Voi pedala spre Slovenia din nou.
Pana in localitatea Cortellazzo am parte doar de infrastructura turistica dezvoltata. De aici voi pedala pe un traseu pitoresc pe langa raul Piave pana inainte de Caorle unde am de traversat un pod peste Piave.
In Caorle vreau sa-mi incarc telefonul la un bar in timp ce consum ceva dar sunt refuzat de doamna care servea. Sunt primit insa la alt bar cu caldura de catre un tanar interesat de calatoria mea. In continuare pedalez pe SP 42 spre Latisana si ma prinde o ploaie pe drum. Ma adapostesc intr-o localitate si astept pana iese curcubeul.