Totalul afișărilor de pagină

vineri, 13 decembrie 2019

10- Romania - Cipru pe 2 roti 2019 (3800km in 62 zile)

Day 19) Glavan - Svilengrad - Kapitan Andreevo Dorm cam prost in aceasta modesta locatie si pe la 6 dimineata ma trezesc ca trece pe langa mine un cetatean bulgar cam negricios cu o toporisca in mana dar a fost foarte pasnic. Mergea sa taie niste lemne pt foc. Incep pomii fructiferi sa infloreasca.
Urmeaza o zona colinara si am o catarare de cativa km. Ajuns in varf ma intind cateva ore langa niste bolovani sa recuperez somnul pierdut.
Incep sa apara floricelele. Primavara isi face intrarea cu pazi timizi dar siguri.
In drum spre Svilengrad intalnesc si un avion de lupta.
Azi voi sarbatorii putin in ultima localitate din Bulgaria in Kapitan Andreevo. Aici gasesc un restaurant si ma cinstesc.
Descopar si cea mai buna bere, Pirinsko la halba! Traiasca cicloturismul! Ulterior dorm in zona la cort.
Day 20) Kapitan Andreevo - Edirne - Havsa Primul lucru dupa ce trec granita la turci gasesc un bancomat si scot 1000TL. Vremea e mohorata si rece. Ajung in Edirne, oras cu cateva obiective turistice de valoare.
Aici gasim o capodopera a arhitecturii islamice.
Este vorba de opera arhitectului Sinana cel Mare.
Fac o pauza sa mananc o prajitura apoi ma plimb pe pietonala din centru si ajutat de niste turci reusesc sa gasesc magazinul de unde reusesc sa-mi achizitionez o frontala mult mai slaba decat cea de firma pierduta la Sibiu.
In acest oras surprind deja cultura si arhitectura musulmana atat de diferita de cea europeana.
Pedalez pe D100, un drum cu 4 benzi cu mult spatiu si pentru biciclisti. Langa Havsa opresc la o benzinarie si mananc o tocana specific turceasca si o prajitura. Turcul care vindea se baga in seama cu mine intr-o engleza aproximativa.
Incepe sa ploua si astfel voi ramane in Havsa. Vizitez micul orasel si apoi merg la o mica carciumioara.
Preturile sunt bune aici. Iau o camera la un hotel modest si cetateanul de la receptie ma suprataxeaza cu inca 10TL fata de pretul initial iar bicicleta va trebui sa o leg in curtea interioara care nu era inchisa. Camera este banala dar patul este confortabil si am caldura decenta. Pot sa fac si un dus fierbinte si asta e tot ce conteaza.