Totalul afișărilor de pagină

duminică, 4 octombrie 2015

3 - `Veloexpeditia MIORITICA 2015` Partea 3 - Muntii Trascaului

Pe mine ma asteapta o dura catarare de cativa km pe un drum nemodernizat dar in varf sunt rasplatit cu o ampla panorama asupra muntilor din imprejurimi.
Vremea este perfecta si peisajele coplesitoare.
Urmeaza si o coborare si in curand ajung intr-un catun ancestral plin cu sure stravechi.
Ajuns in Intregalde aflu cele 10 porunci.
Ma mai informez si-n legatura cu Sabatul.
Chiar in acest loc, probabil datorita pacatelor mele ma trezesc ca fac pana din nou. Mi-a iesit camera prin cauciuc. In prima faza mintea mea cam ticnita ma indeamna sa merg pe jos pana in prima localitate unde voi gasi un cauciuc. Probleme de aceasta natura nu am mai intampinat de mult, de pe vremea cand faceam turul tarii cu rable de DHS. Merg asadar cam 1 km pe jos pana ajung in Cheile Intregalde.
Aici ma intampina niste calcare ametitoare.
Se pare ca pe aceste binecuvantate meleaguri, floarea de colt coboara la cea mai joasa altitudine din lume, la doar 600m.
In acest paradis ma invrednicesc sa pierd cam 30 min si-mi repar problema la bicicleta. Vulcanizez camera si-mi petecesc cauciucul. Pot din nou sa pedalez. Oh yeah!
Nu mai am mult pana in Teius unde fac o pauza de hidratare. Ultimii km au fost de cosmar pe un drum european plin cu tiruri. De aici mai am doar 25km pana ajung in `Mica Roma`.
Urmeaza o coborare in serpentine spre acest oras de suflet al Ardealului.
Ajuns in centru admir niste cladiri si-mi scot niste bani de la un bancomat.
Vine si momentul sa revad Campia Libertatii.
Recitesc emotionat niste citate celebre a unor mari corifei ai natiei strabune.
Imi continui traseul, ma prinde noaptea pe drum, nu mai reusesc sa ajung la nici un magazin si pana la urma cu destula dificultate reusesc sa gasesc un loc de campare la intrare in judetul Sibiu in apropiere de localitatea Tapu. Ma vad nevoit sa mananc din traisca o conserva de fasole cu costita pe care o incalzesc cu un primus. Dorm bine si ma trezesc cu pofta de pedalat.
Cum deschid cortul am parte de acest peisaj tipic ardelean.
In satul urmator observ o biserica fortificata.
In continuare pedalez prin Podisul Secaselor si am de facut cateva dealuri.
Trec si prin sate traditionale unde odinioara traiau sasii. arhitectura caselor lor este inconfundabila.
Nu mai am mult pana ajung in Ocna Sibiului, unul dintre locurile mele preferate din intreaga tara unde sunt mai multe lacuri sarate si un mare complex turistic si balnear. Intrarea este 15RON. Aici intalnesc lume multa dornica de distractie si recreere.