Totalul afișărilor de pagină

luni, 15 septembrie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 13 - MUNTENEGRU

Ne prinde noaptea si ne trezim ca ajungem in Muntenegru fara sa trecem pe la nici o vama, desi am luat drumul normal spre vama de la Muriqan. In Vladimir suntem lasati sa campam langa o benzinarie LUKOIL.
Azi pornim spre cel mai mare lac din Muntenegru. Pt. inceput avem de urcat la greu.
Dupa vreo 10km. de urcat ajungem in fata unei generoase panorame asupra lacului Skadar.
Urmeaza un traseu deosebit de pitoresc si trecem prin multe sate interesante.
Traseul este de vis si foarte complex. Trecem si printr-o padure seculara.
In general drumul este de culme si se intinde de-a lungul lacului.
Ne tot miram de marea intindere lacustra.
Intalnim si multe capre prin aceasta salbaticie.
Peisajul este impresionant.
Avem parte si de o coborare pe cinste.
Ne oprim in satul pescaresc si turistic Virpazar dupa ce am pedalat vreo 50km pe langa lac.
Aici ne campam langa un hotel dupa ce petrecem o seara agreabila. Dimineata un cetatean imi spune ca trebuie sa ne strangem corturile cat mai repede ca altfel va chema politia.
In curand incepem sa mai vizitam superba localitate.
Aceasta zona are un imens potentiaql turistic.
Ne oprim si noi la un restaurant sa savuram o ciorba.
Apoi ne continuam drumul spre capitala tarii.
Trecem si pe langa ruinele unei cetati.
In curand ne luam ramas bun de la marele lac.
Pedalam pe E80. La un moment dat facem un popas sa ne racorim intr-un rau.
In Podgorica oprim la o portie de cevapi cu cartofii prajiti si salata. Cu doar 3EURO se mananca foarte bine in Muntenegru in unele locuri.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu