Totalul afișărilor de pagină

vineri, 10 februarie 2017

1- 6 luni in PARADIS, WORK AND TRAVEL IN CYPRUS 2016-pt.1

Protagonist - cicloproletarul Pantani Carpaticus Cipriotus
bicicleta
locatie - sud-estul Ciprului, intre Larnaca si Famagusta
perioada 23 aprilie - 27 octombrie 2016 Cum am auzit candva la scoala de la tatuca Stalin, ba pardon Lenin, ca care va sa zica `Munciti, munciti, munciti si veti fi fericiti` m-am gandit si eu acum deja fiind holtei marisor ca nu mi-ar sta rau sa ma alatur clasei proletare. Am aplicat pt. un job si iata-ma pe data de 21 aprilie 2016 la ora 10 dimineata, decolam de pe aeroportul Henri Coanda directia Cipru. Drum bun si bafta brav proletar carpatin!
La ora 12 aterizam in Larnaka. Aici sunt 28 grade Celsius fata de cele doar 10 de la Bucuresti. De aici ne transporta un cipriot 60km cu un microbuz pana in statiunea Protaras unde ne lasa in fata hotelului de lux Nausicaa unde aveam sa ne spetim muncind in urmatoarele 6 luni.
Pt. inceput eu impreuna cu colegii mei ne plimbam prin incinta hotelului fascinati.
Intalnim o multime de palmieri.
Hotelul este foarte bine ingrijit.
Ne intalnim si cu fascinanta Mediterana care este chiar langa hotelul nostru.
Imi pare ca visez. Mereu am asteptat aceasta clipa inefabila. Valurile marii imi soptesc ca totul va fi Ok. Sunt fericit!
Pot admira celebra plaja Fig Tree Bay.
Zona este plina de hoteluri de lux.
Vegetatia este uimitoare!
Ador acest rosu intens.
Am aterizat in paradis.
Observ si un cactus imens.
Langa Fig Tree Bay ma uimeste un covor de vegetatie.
Contemplu in continuare splendida pledoarie a naturii.
In curand suntem invitati intr-o cantina a personalului hotelier si constat ca o vom duce bine aici. Adio foame! Bon appetit!
Apoi un angajat al complexului turistic ne transporta intr-o masina de teren pana la casuta unde ne vom petrece urmatoarele 6 luni. Asa arata apartamentul.
Am observat ca sunt in jur de 3,5km de la hotel pana la cazarea noastra iar ultimul km avem o frumoasa catarare. Suntem cazati excact in varful unui deal cu o priveliste excelenta asupra Marii Mediterane.
In partea dreapta observam si o mica bisericuta bizantina cocotata pe dealul de vizavi. Se numeste biserica Profiti Elias.
In partea stanga vedem un complex turistic in constructie care va trebui sa fie finalizat in maxim o luna.