Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 martie 2017

11- 6 luni in PARADIS, WORK AND TRAVEL IN CYPRUS 2016, Perla culturala FAMAGUSTA - pt.11

Ador casele vechi din zona.
Imediat ajung la o terasa inconjurata de cladiri ce poarta patina timpului.
Ma asez si eu la o masa sa beau un suc la umbra unui sicomor, in fata mea observantu-se impunatoarea catedrala medievala.
In zona mai descopar o ruina interesanta.
Judecand dupa arhitectura si vestigile istorice, Famagusta a fost o mare putere economica si culturala, unul dintre cele mai importante orase-port de la Marea Mediterana prin Evul Mediu.
Ma mai plimb putin prin labirintul de strazi specific unui burg medieval.
Seara ajung si eu acasa si descopar o tarantula pe un palmier din fata casei mele.
Dimineata cand ma trezesc, constat cu surprindere ca aragnida mi-a intrat in casa si poate a dormit si-n pat cu mine. Ma bucur ca sunt teafar si o prind cu blandete cu ajutorul unei haine si o las afara pe un copac.
O noua saptamana de munca incepe. In fiecare zi la ora 12 avem pauza de masa. Suntem serviti in regim de bufet suedez, avem o gama larga de bucate si fiecare angajat isi ia ce doreste si cat doreste. Personal am inceput sa ma ingras, cam asa arata un pranz normal pt. mine la Nausicaa.
In fiecare seara cand ajung acasa ma joc cu pisicile care uneori fac un adevarat spectacol catarandu-se prin palmieri.
Pe 1 iunie iau salarul doar 380EUR, din care mai am datorie 50EUR, deci raman cu doar 330EUR. Inca sunt pe minus, sper sa ma descurc cu banii astia pana la leafa urmatoare. Leafa a fost asa de mica pt. ca ni s-a scazut din ea comisionul de 300EUR pt. agentia din Bucuresti care ne-a gasit jobul, in plus ni s-a mai retinut 200EUR garantie pt. apartament si inca vreo 100EUR biletul de avion. De luna viitoare voi lua si eu, se pare, un salar intreg care sper sa fie decent sa pot si eu sa strang un ban aici in Paradis. Pe 4 iunie am zi libera din nou, iar fac o tura prin zona. E o zi caniculara. Pedalez pe ruta Protaras - Paralimni - Sotira - Frenaros. Aici opresc la un supermarket unde gasesc niste preturi mai bune ca-n Romania, in conditile in care salariu mediu in Cipru este de 3 ori mai mare decat cel din Romania. Pt. produsele din poza urmatoare am dat doar 2,80EUR.
De aici pedalez pana in Liopetri unde gasesc o veche biserica bizantina.
In continuare cobor spre mare pana la Potamos Beach, o plaja salbatica situata langa un mic estuar pescaresc.
Si aici dau peste o bisericuta.
Urmeaza sa pedalez pe o pista ciclabila de excelenta calitate.
Mai pedalez 2km si ajung la unul dintre cele mai bine cotate parcuri acvatice din Europa. Din pacate tariful de intrare este cam prohibitiv costand 38EUR, deci voi prefera sa fac baie gratis la mare decat sa-mi cheltui banii pe aici.
La intrare in complex sunt doar masini tari.
In scurtul timp ce am stat in zona, a trecut prin fata mea una autobuz care face reclama la acest complex turistic.
Merg mai departe pe pista strajuita de leandrii.
In curand voi face o mica pauza de baie pe Makronisos Beach.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu