Totalul afișărilor de pagină

marți, 14 februarie 2017

2- 6 luni in PARADIS, WORK AND TRAVEL IN CYPRUS 2016, Kavo Greco-pt.2

Profitand ca am dat de civilizatie, mi-am spalat hainele de ciclism cu care am traversat toata Romania pt. a ajunge in capitala. Apoi le-am intins la uscat prin curte.
In timp ce ma relaxam cu colegul Adrian pe terasa la un spritz, ne trezim ca ne invadeaza o haita de pisici caline si jucause.
Ziua urmatoare pe la ora 10 mergem pe jos pana la hotel, este ziua in care trebuie sa semnam contractul de munca. Eu am renuntat la cariera de freelance transalator din Ineu pt. a ajunge assistant waiter in Protaras. Interesanta schimbare! Din pacate, am facut gresala de nu mi-am luat sosete in picioare si seara am constatat ca am rani la picioare, m-au jenat adidasii.
Dupa ce semnam contractele, mergem in oras si ne cumparam biciclete. Am dat 70EUR pe un MTB Drag Hacker cu care voi face naveta la munca. In aceasta noapte suntem lasati sa dormim in camera 8013 a hotelului Nausicaa pt. ca apartamentul nostru necesita renovare. Bagam si bicicletele inauntru.
Conditile sunt excelente. Ne relaxam, maine va fi prima zi de lucru.
Sambata, 23 aprilie 2016, azi e prima zi de lucru, ziua in care mi-am pierdut libertatea. Pt. inceput fac cunostiinta cu sefa, doamna Silvia, o bulgaroaica frumoasa si blonda in varsta de 43 ani care ma da in grija grecului Marco, un tanar de vreo 30 ani care avea sa ma invete meseria de ospatar. Dupa 2 ore de debarasat mese si plimbat prin restaurant, la o manevra gresita aplecandu-ma sa asez intr-un dulap o tava cu cesti de cafea, reusesc performanta sa-mi rup o bucata din talpa pantofului piciorului drept. Cand vede Silvia situatia cheama managerul care ma imprumuta cu 50euro si ma duce cu masina personala pana in orasul Paralimni la 8km distanta unde la un magazin de incaltaminte, voi achizitiona o pereche de pantofi cu 26EUR. Pierd o ora pe care o voi recupera stand peste program. Munca nu este grea dar este mult de alergat. Am de debarsat mese, lustruit pahare, transportat baxuri cu apa, carat pungi cu gunoaie si uneori sunt si ajutor de barman unde servesc bauturi alcoolice si racoritoare clientilor. Oare cat voi rezista? Avem 6 zile de munca pe saptamana si o singura zi libera. Joi 28 aprilie am prima zi libera. Azi voi face o tura cu bicicleta la Kavo Grecko, aflat la doar 8 km de Protaras. Dupa 5 km de pedalat pe o pista ciclabila trebuie sa o iau la stanga.
In curand trec pe langa un camp cu pamant rosiatic.
Desi suntem la sfarsit de aprilie, se pare ca pe aici s-a cules deja graul.
Continui pe pista ciclabila.
Observ multe floricele.
In curand trec pe langa mare.
Nu mai am mult pana la celebrul promontoriu din extremitatea sud-estica a Uniunii Europene.
Mai putin si ajung intr-un loc magnific.
Aici Mediterana saruta stancile.
Suntem intr-o zona de carst interesanta.
Malul este abrupt si stancos avand infatisarea unui zid de cetate.
Valurile se sparg de stanci formand multa spuma alba.
Culoarea apei este naucitoare.
Mai pedalez putin si ajung la Laguna Albastra.
Sunt fericit, imi pare ca visez!

2 comentarii: