Totalul afișărilor de pagină

vineri, 19 septembrie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 14 - MUNTENEGRU, THE TOURISTIC GEM OF THE WESTERN BALKANS

Urmeaza sa pedalam pe valea raului Moraca pe drumul E65.
Zona este extrem de interesanta.
Peisajul este carstic prin excelenta si traseul este in continua urcare lejera.
Avem de traversat si o zona de chei impunatoare.
Dupa ce urcam vreo 2 ore ajungem si la manastirea Moraca.
Mai pedalam putin si ajungem la nefastul loc unde anul trecut si-au pierdut viata mai multi compatrioti intr-un tragic accident rutier. Aici pastram un moment de reculegere pt. acei nefericiti. Dumnezeu sa-i ierte!
Urmeaza o noua catarare BIG.
Ajungem si in oraselul Kolasin unde avem noroc sa intalnim o minunata familie care ne primeste cu bratele deschise. Discutam cu tanara studenta Ana si suntem rasfatati cu o cina deliciosa si bautura buna apoi ne punem cu cortul pe proprietatea acestor binefacatori.
Dimineata primim o cafea si un mic dejun excelent si primim si mancare excelenta la pachet pt. drum! Te pup draga Anuska, te voi revizita!
In continuare pedalam spre Mojkovac pe un traseu pitoresc. In Muntenegru gasim si trasee de MTB marcate excelent.
In curand pedalam pe langa raul Tara pe un traseu turistic celebru.
Apa raului este incredibil de curata.
Trecem si prin cateva tuneluri.
Zona este carstica acoperita de specii endemice de arbusti.
Dupa ce mai pedalam cativa km. ajungem si la cel mai tare pod din Balkani.
De aici incepe o noua catarare in serpentine. Lasam raul Tara in urma.
In drum spre Zabljak am facut o pana si Florin m-a ajutat din nou, remediindu-mi problema. In continuare ne-a prins noapte si era tot mai frig, ultimii km. fiind insotiti de un caine lup. In Zabljak Florin a mers sa se culce intr-o casa parasita, dupa ce mi-a dat niste bani imprumut iar eu am mers la un bar non-stop sa ma incalzesc si sa socializez cu convivii. Aici am mancat poate cea mai delicioasa portie de cevapi din tot turul, deci voi reveni.
Era aproape 3AM cand m-am intors la locul unde dormea Florin, cainele era tot acolo, afara erau 3 grade celsius. Nu aveam unde ma pune cu sacul de dormit acolo caci cainele era infometat. L-am strigat pe Florin sa-i spun ca voi pedala in continuare pana dimineata sa ma incalzesc. Am pornit la drum insotit de cainele lup, care a fost un adevarat erou si atlet canin reusind sa se tina de mine cam 20km pana am reusit sa scap de el datorita unei coborari de cativa km cu panta de 10% unde am pedalat cu viteze demne de cei motorizati. Pe traseu i-am facut si o poza acelui caine memorabil.
Dimineata pe la ora 5 eram in oraselul Savnik unde i-am trimis un SMS lui Florin sa stie unde ma va gasi. Am dormit cu sacul langa Posta din localitate si l-am asteptat pe Florin pana la ora 12. Insa el nu a venit. Astfel ca drumurile noatre s-au despartit dupa 3090km pedalati impreuna. Acum eram 3 baieti romani care faceau 3 tururi marete si distincte cu bicicleta prin Europa. Dintre toti se pare ca turul meu va fi cel mai modest dar sa vedem ce ne mai ofera soarta in aceasta minunata calatorie.
Pt. mine a urmat un nou pas si apoi coborarea spre Niksic, orasul unde se fabrica una din berile mele favorite.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu