Totalul afișărilor de pagină

marți, 12 martie 2013

VeloTurul Europei 2013 - Plan si notificare

Bicicleta care va cunoaste Europa in 2013 Cu modesta mea bicicleta Pegasus voi indrazni in acest an sa fac unul dintre cele mai indraznete tururi facute pe batranul continent. Voi infrunta M. Dinarici, Alpii, Pirineii si M. Spaniei. Stiu ca planul meu este cam ambitios, dar in viata trebuie sa ai si un strop de nebunie ca sa traiesti cu intensitate. In plus am si experienta necesara dupa mai bine de 170 000km pedalati in 15 ani de continuitate in cicloturism. Cu aceasta modesta bicicleta voi reprezenta micul targusor al Ineului, judetul Arad si Romania. Pt. inceput voi face Peninsula Balcanica pedaland prin toate cele 10 tari din aceasta zona cu zeci de catarari in Alpii Dinarici. Va urma un tur in Alpi de aproximativ 3000km pe un traseu extrem de complicat si dificil. Va urma Coasta de Azur si apoi cel putin 2000km pedalati in Pirinei cu zeci de pasuri. In continuare voi pedala in M. din Nordul Spaniei urmand sa ajung la Santiago de Compostela. Va urma turul Spaniei apoi voi pedala putin prin Maroc de unde ma voi intoarce in Spania si va urma repatrierea mea daca o sa mai am bani. Turul va avea peste 10 000km, peste 200 pasuri montane, peste 130 zile si va tine din primavara si pana in toamna. Deasemenea in acest tur voi face peste 100 de catarari BIG si voi aduna peste 150 000m de diferenta de nivel. Voi porni inaceasta aventura in jurul datei de 1 mai. Poza cu "dromaderul de sarma" care va cunoaste frumusetiile Europei: In incheiere tin sa-i multumesc domnului Ioan Nicodin , directorul Grupului Scolar "Sava Brancovici" din Ineu care mi-a donat acest velovehicul inedit care-mi aduce aminte de bicicleta mea Pegas cu care ma dadeam pe ulitele Ineului in urma cu 26 de ani pe vremea "odiosului". Multumesc din suflet si bunului meu prieten din diaspora canadiana: Razvan Anton cu a carei generoase donatie am dat viata acestui "dromader de sarma"! Insa cel mai mult trebuie sa-i multumesc domnului patron Dobrinescu Teodor, un om extraordinar a carui imensa generozitate imi va permite sa realizez acest megatur de vis. Dumnezeu sa va binecuvinteze prieteni ai mei de pretutindeni! Daca doreste cineva sa ma sprijine in demersul meu cultural – sportiv sau daca doriti sa ne intalnim pe traseu lasa-ti un mesaj aici si luam legatura. Sau dati un SMS la nr. de telefon 0734 092 564. Va multumesc anticipat! cu prietenie, Claudiu

15 comentarii:

  1. Nu ar fi mai usor cu o bicicleta mai noua/usoara si performanta?
    Oricum mare bafta in viitoarea expeditie si sa te bucuri si pentru noi de ceea ce vezi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc de urare. Evident ca ar fi mai usor! Dar nu am posibilitati pt. asa ceva. Poate te aude vreun sponsor.

      Ștergere
  2. Sa ai succes ! Astept multe foto, sa ne bucuram de lumea vazuta de pe 2 roti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult!
      Sper sa iasa totul Ok si sa supravietuiesc atat eu cat si aparatul foto cu miile de poze din aceasta expeditie!

      Ștergere
  3. clar vreau sa ne intilnim pe traseu.... si nu doar sa ne intilnim, ci sa particip efectiv, alaturi de compania ta :). sunt poate prea impatimit de miscarea asta, nu vreau sa devin fanatic, dar merg sute de km, incepind din mai anul trecut, weekend de weekend si nu-mi place sa stau mult pe ginduri cind vine vorba despre asa ceva. chiar discutam cu un bun prieten, ce anul asta si-a propus si el ceva temerar (530km in 24 ore, tecuci-cluj napoca, fara oprire, cel mai important fiind ca este vegan)... zic, discutam ca am in plan, de gind sa fac un tur de europa... sincer nu stiu ce inseamna o astfel de escapada (poate daca as analiza mult, m-as speria de cite sunt nevoie si m-as demoraliza), dar suna indraznet, suna a depasire propriile limite si autocunoastere. da, imi place... vreauuuu.
    cu sau fara mine, succes in noua aventura si sa ai parte doar de zile insorite si cit mai putine baricade ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent! Ma bucur de acest mesaj. Luam legatura si discutam. Am auzit si eu de prietenul tau ce va face 530km in 24h. E o imensa performanta.
      Daca esti antrenat si ai timp si bani sansele sunt mari sa reusesti la un asemenea tur! Tinem legatura! Multa bafta si tie si mersi de urari!

      Ștergere
  4. Vazand traseul si... "dromaderul de sarma" nu pot spune decat... RESPECT!!!
    Felicitari pentru ca faci ceea ce iti place, pari a fi un om cu adevarat liber si esti un exemplu si o sursa de inspiratie pentru multi dintre noi. Iti doresc multa sanatate si forta pentru a realiza ce ti-ai propus, dar si mult succes si vreme frumoasa!
    PS: Sper sa ai posibilitatea, timpul si rabdarea de a mai posta din cand in cand pe perioada acestei aventuri ca sa ne bucuram si noi alaturi de tine si cine stie... sa iti urmam exemplul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Johnny!
      Pe perioada acestui "turneu" nu voi avea laptop, rar voi avea acces la internet si cand voi gasi internet gratis voi posta stiri pe forumul ciclism.ro la un topic de-al meu. Voi da detalii putine despre unde sunt si ce mai fac, etc.
      Dupa tur voi face ample fotoreportaje pe blogul meu!

      Ștergere
    2. Ok, asteptam cu interes atat postarile de pe forum cat si, mai ales, fotoreportajele de pe blog... "Turneu" placut! :)

      Ștergere
  5. Bicicleta conteaza mai putin, cel care o conduce trebuie sa stie sa o puna in valoare.
    Drum bun si sa te intorci cu bine si fara incidente.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Conteaza enorm si bicicleta, dar am mai facut ture de mii de km cu biciclete "no name" insa cel mai mult conteaza experienta rider-ului.
      Piesele de la o bicicleta modesta oricum cedeaza dupa cateva mii de km, va trebui sa le schimb, sper sa gasesc si oamenii minunati care sa ma ajute cum il avem de exemplu pe Ovidiu Burghelea la Torino, omul care a facut enorm pt. ciclistii si cicloturistii romani.
      Multumesc! Sper sa revin sanatos in patria mama si cu tolba plina de amintiri memorabile si fotografii graitoare!

      Ștergere
  6. Felicitari Claudiu! Si eu am facut mii de km (cu bagaje)fara sa am o super bicileta! Tu contezi cel mai mult, sanatatea Ta si mai ales VOINTA Ta! Asadar mult succes, sa ai parte de vreme buna, peisaje frumoase si oameni cu sufletul ca tine! Felicitari! Sa ne tii la curent cu poze! ;)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! Sunt perfect de acord cu ce ai spus. Va felicit si eu pt. toata activitatea dvs. deosebita si pt. tot ce faceti admirabil!
      Sa auzim doar de bine!

      Ștergere
  7. Poate dromaderul tau va intalni "alba ca zapada" mea prin pasul Predil si ne oprim la o tacla.oricum ti-am luat nr. si ne auzim macar daca nu ne-ntalnim.eu voi tine cursul Dravei pana la Maribor.Noroc si timp prielnic!

    RăspundețiȘtergere