Totalul afișărilor de pagină

vineri, 4 noiembrie 2011

Turul Octombrie Mon Amour 2011 - partea 11 (prin Mt. Bodocului si superbul TARGU SECUIESC)

Dupa 3 ore de asteptare timp in care mai sorb din vin si mai discut cu domnul George despre aventurile mele, vazand ca ploaia nu vrea sa inceteze, ma vad nevoit sa incalec "magarul de sarma" si pornesc la drum. Promit ca voi reveni la aceasta superba pensiune unde m-am simtit atat de bine.


Pedalez pe DN11B, peisajele sunt atractive dar sunt eclipsate de ploaia mocaneasca.


Pe traseu din nou intalnesc multe turme de oi si iar scap neatacat de catre dulai, spre mirarea mea.


Traversez Muntii Bodocului. Pedalez pe un fals plat, dar mai am si cate o mica catarare.


Traseul meu este pe langa Raul Casin pe care-l zaresc de cateva ori.


Pana in localitatea Sanzieni sunt ud tot. Aici gasesc un frumos portal de lemn secuiesc.


Mai pedalez 5km si ajung in Tg. Secuiesc. La intrare in oras sunt curios sa vad cum arata un cimitir secuiesc.


La intrare in cimitir intalnesc o noua frumoasa poarta de lemn.


Urmeaza sa ma plimb pe ploaie pe strazile municipiului.


Centru istoric arata foarte bine cu case mandre bine intretinute. Aici pot admira si statuia lui Gabor Aron - ofițer de artilerie din al 2-lea Regiment Secuiesc de Infanterie, trecut de partea revoluției maghiare, erou al Revoluției Maghiare din 1848.


Casa de cultura, o superba cladire vopsita in albastru, imi place cel mai mult.


De asemenea, parcul din centru arata foarte bine.


Biserica Reformata-Calvina care dateaza din sec. XVIII si este una din cele mai mari biserici din Ardeal avand o capacitate de 1000 de locuri.


Apoi caut un restaurant sa mai scap de ploaia rece care m-a murat pana la piele. Gasesc pana la urma la iesire din oras spre Bacau, pensiunea Westfalia care este printre cele mai tari din Ardeal fara nici o exagerare.
Pt. inceput sunt fermecat de o pictura murala pe gustul si dupa asemanarea mea.


E momentul sa consum cate ceva sa ma incalzesc. Intre timp mai vizitez restaurantul. Desopar cu bucurie si o fotografie a neuitatei dive holiwoodiene Marilyn Monroe.


Domnul Laslo, stimabilul ospatar ma serveste cu o tuiculita delicioasa din partea casei cand aude cu cine are onoarea. Apoi stam la povesti si aflu ca si dansul este practicant al ciclismului. Are o cursiera tare si cat e anul de lung in clipele sale libere strabate Tinutul Secuiesc in viteza. Bravo Laslo! Tine-o tot asa!


De la el aflu caci Zoltan Papp, singurul cetatean al Romaniei care a pedalat 1000km in mai putin de 48ore, este de aici din Tg. Secuiesc. Imi da chiar numarul sau de telefon, il sun pe marele Zoli dar din pacate acesta este plecat cu familia si nu-mi raspunde la telefon. Ratez intalnirea cu acest mare ciclist roman dar ma intretin cu Laslo. Acesta imi rezolva gratuit si o pereche de tenisi uscati, ce sunt cu 2 nr. mai mari decat adidasii ce-i port eu, dar adidasii mei fiind uzi si putin deteriorati, sunt foarte multumit de noua mea incaltaminte.
Mi se face foame si comand un guyas care se dovedeste a fi delicios.


Apoi incep sa beau bere Ursus, ascultand muzica excelenta. Mai fac o vizita prin restaurant si dau peste un interesant tablou.


Un fin obiect de portelan imi atrage atentia.


Petrec aici cateva ore agreabile, caci ploaia nu da semne sa se opreasca. mai vizitez si curtea pensiunii. Aici admir niste trandafiri galbeni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu