Totalul afișărilor de pagină

joi, 12 noiembrie 2020

25 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

In comuna Poljcane mi se face foame si voi manca niste cevapacici care ma costa doar 4,50EUR.
Dupa un pranz copios merge si o inghetata de vanilie. Recunosc ca sunt gurmand si pedalez ca sa mananc. Muncesc ca sa ma bucur de viata, asta e deviza mea!
Urmeaza un traseu pitoresc spre Ptuj pe un drum secundar. In satul Loznica am surpriza sa gasesc bere Lasko la halba la doar 1,50EUR. Aici e de mine, nu pot rata asa o sansa. Este cea mai ieftina bere de calitate la un local din Slovenia si voi ramane sa petrec putin. Traiasca Slovenia, una dintre cele mai tari tari pentru cicloturism!
Ma prinde noaptea si ma voi pune cu cortul pe un camp langa Lovrenc, in apropierea orasului Ptuj.
Day 27) Lovrenc - Sormas Azi de la Ptuj la Ormoz pedalez pe un drum circulat si periculos DN2. De la Ormoz o iau pe un drum secundar pna la Ljutomer iar de aici pedalez pe acelasi drum pe care am venit spre Lendava. Spre surprinderea mea la granita de la Dolga Vas - Redics, dintre Slovenia si Ungaria am trecut fara sa ma controleze nimeni asta in plina pandemie mondiala. In Lenti am oprit sa mananc ceva la un restaurant, iar apoi am luat-o la dreapta spre Letenye pe un traseu nou pt. mine. Practic au fost 6km pe o ciclabila noua de vis.
Urmeaza un traseu fascinant prin Ungaria profunda iar in satul Szecsisziget pot admira niste bivoli.
Din Letenye pedalez pe un drum principal si inainte de Sormas opresc la Istvan Park Etterem. Este cazul sa mananc si eu o ciorba de gulas care ma costa 2000FT iar o halba de bere buna costa 800Ft, preturi mai scumpe ca-n Slovenia.
Ulterior ma cazez peste drum in camp cu sacul.
Day 28) Sormas - Balatonmariafurdo Azi e cazul sa vizitez orasul Nagykanizsa. Ma plimb prin centru si admir statuia reginei Elisabetha si un pavilion cu ceas.
Mananc un kebab si apoi ma mai plimb prin centru. Gasesc un interesant grup statuar dar si o statuie mai insolita cu un personaj pe 2 roti.
Pe o cladire istorica intalnesc postere cu artisti faimosi.
La o terasa ma enerveaza un maghiar intrebandu-ma daca nu sunt purtator de covid-19. Ma pune sa vorbesc la telefonul lui pe o aplicatie care-mi traducea ce zic. Ulterior ma odihnesc la umbra unui copac langa o benzinarie. Tarziu o pornesc spre Balaton. Ma gandeam initial sa pedalez pana la Budapesta si sa iau trenul spre casa. Pe traseu ma prinde noaptea si ultimii 30km ii pedalez pe o furtuna cu trasnete care ma uda complet. La un moment dat era sa calc o caprioara sau mistret caci nu am observat ce era fiind prea intuneric pe o coborare. Ajuns la Balaton ma arunc pe terasa unui local de la Balatonmariafurdo si ma pun la somn pe izopren invelit in cortul ud. Toate hainele si sacul de dormit sunt ude. Temperatura este nefavorabila, noroc ca sunt totusi in iulie. Supravietuiesc unei nopti dure si multumesc naturii ca sunt viu.
Day 29) Balatonmariafurdo - Balatonboglar Mi s-a udat si harta Ungariei. De peste 20 de ani folosesc doar harti de hartie. Nu ma pricep la tehnologia moderna.
Ploua in continuare torential asa ca ma dreg cu un vinisor la localul de langa terasa unde am supravietuit.
Ajung la un local tare si e cazul sa mananc o pizza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu