Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 ianuarie 2009

CV Pantani Carpaticus

Ma numesc Claudiu Moga. Sunt din Ineu, judetul Arad si am 30 de ani. De profesie sunt traducator de engleza-franceza, de doar 1 an mi-am deschis cabinet. Inainte am lucrat 3 ani ca profesor de engleza in zona rurala din judetul Arad.
Pasiunea vietii mele este cicloturismul, domeniu in care am ajuns sa fac performanta si sa obtin rezultate deosebite. Voi descrie putin evolutia mea in acest domeniu:
In '98 am avut prima bicicleta si am inceput tururile prin judetul Arad. Mentionez ca atunci aveam 5 ani de sport deja la activ, am practicat atletismul si tenisul de masa inca din '93.

In '99 am ajuns sa pedalez in 8 judete. Eram student la Sibiu la universitatea " Lucian Blaga ", profil Limbi Moderne Aplicate si incepusem sa fac naveta Ineu - Sibiu si invers aproape lunar cu bicicleta. In 2000 am facut un progres simtitor, pedalind in 19 judete. A fost anul cand am facut primele mele 2 tururi de peste 1000 km si anul in care am facut pentru prima data Transfagarasanul. In acelasi an intr-o expeditie cicloturistica de peste 1500 km prin Romania, alaturi de cativa cicloturisti romani si straini, pe o catarare de la iesire din Lugoj spre Faget, am primit porecla de Pantani din Carpati, datorita abilitatii mele de catarator, de la un campion de downhill Gratian Dinu Bolog, din Timisoara. Nici nu puteam visa atunci ca peste ani voi ajunge romanul cu cele mai multe catarari in Carpati si Alpi facute pe bicicleta. In 2001 am pedalat in 15 judete, in 2002 in 14 judete iar in 2003 in sfarsit mi-am implinit visul de a face turul tarii pe bicicleta. In acel an am pedalat in 28 judete. In 2004 din nou am facut turul tarii, batandu-mi recordul reusind un tur de 2900 km, cu 20 de pasuri in Carpati; incepea sa iasa la iveala cataratorul din mine, pedalind in 22 judete.In 2005, din nou am realizat turul tarii, pedalind in 25 judete.

Anul urmator a fost unul crucial in care mi-am dat toate recordurile, reusind sa pedalez 8000 km in 7 tururi consecutive pe timp de vara iar in iarna 2006-2007 am pedalat 3060 km in judetul Arad, recordul meu pe timp de iarna. Am ajuns deja un ciclist extrem.
Mentionez ca in acesti primi 8 ani de cicloturism am mers doar pe banii sai, cu ajutorul modest dar constant al parintilor care m-au sprijinit si care m-au inteles dupa un lung razboi de convingere.
2007 in anul intrarii Romaniei in UE a coincis cu anul consacrarii mele, reusind sa fac un tur de 4500 km in 6 tari membre UE cu traversare longitudinala si zigzagoidala a Alpilor unde am cucerit 42 de pasuri, printre care cateva dintre cele mai inalte ale Europei cum ar fi: Iseran (2770 m), Nivolet (2612 m), Sella (2240 m), Pordoi ( 2239 m), Petit Saint Bernard ( 2188 m ) etc. In acel an am pedalat nu mai putin de 13 500km. A fost anul in care in sfarsit am aparut in reportaje TV si la stiri la televiziunile Info Tv Arad si Realitatea Tv. De asemenea a fost anul in care am devenit primul membru din Romania la un prestigios club international cu profil de ciclocatarare, care se numeste BIG Challenge (http://www.challenge-big.eu/) cu sediul in Belgia. La acest club am cele mai bune rezultate in ciclocatarare din cei 79 de membri din Romania; devenind membru in comitetul de promovare al clubului cu rezultate deosebite, ocupandu-ma cu promovarea clubului in Romania.

La inceputul lui 2008 am devenit singurul membru roman si la un alt club international numit UIC unde am onoarea sa fiu coleg cu celebri: Gilberto Simoni, Aldo Moser, Claudio Chiappucci si cei mai mari ciclocataratori italieni din toate timpurile. Am mai aparut la o emisiune in direct la InfoTV Arad si intr-un reportaj in Banateanul. In plus am aparut cu un articol in revista anuala a clubului BIG Challenge, despre unul dintre cele mai aventuroase si mai dificile expeditii cicloturistice facute vreodata de un est-european, in premiera pentru romani. Sunt posesorul unor brevete internationale de ciclocatarare si ma bucur deja de aprecierea specialistilor europeni din domeniu. In 2008 am avut un sezon cicloturistic de exceptie cu 4 tururi europene dintre care 2 de cate 3000km fiecare. In luna aprilie am facut un tur in Balcani, pedaland in Romania, Bulgaria si Grecia, ajungand la superba Mare Egee in peninsula Halkidiki iar in iunie am facut cel de-al 5 lea tur al Romaniei dar am pedalat si prin Bulgaria in zona litoralului. In august am mai facut o tura pana-n Nordul Slovaciei, reusind cel mai spectaculos si mai inalt drum modernizat in Mt Tatra, catararea spre Sliezsky Dom (1670m). In acest tur am fost insotit de un bun prieten Marius Reghis. Am mai aparut intr-un articol in Jurnalul National.

In 2009 am facut mai multe ture importante printre care un nou tur in Alpi de 3600km acumuland peste 50 000m diferenta de nivel in Alpii Austriei, Alpii Bavarezi si Slovenia. In plus am mai facut un nou tur al tarii si am primit prima bicicleta performanta: o Kona Sutra - sponsorizare de la domnul Mircea Florescu, importatorul acestei marci in Romania. tin sa-i multumesc mult.
In 2010 am facut multe ture in tara de pana la 1000km lungime. Se poate spune ca fost un an mai lejer.
In 2011 am acumulat peste 150zile in ture facand cateva ture memorabile printre care un tur de 5000km in Europa, un tur de 1500km in Romania si un tur de 500km in Turcia.
Ma vad, asadar, in postura de a reprezenta Romania intr-un domeniu de nisa, cum ar fi ciclocatararea unde sunt dispus la cele mai mari sacrificii, dorind sa ajung cat mai sus in clasamentele europene, de ce nu in fruntea ierarhiei.
Pentru acest demers sportiv si cultural, pentru a reprezenta Romania cum se cuvine, dragi prieteni, am nevoie de sustinere financiara.
Pt. 2012 am cicloplanuri importante: vreau sa acumulez peste 10 000 km in 4 cicloexpeditii in 15 tari din Europa si anume in: Romania, Ungaria, Slovacia, Polonia, , Germania, Austria,Elvetia, Italia, Franta, Slovenia, Croatia, Bosnia, Serbia, Munte Negru, Albania si Ucraina; in aceste tari vreau sa fac peste 1000 de catarari, cu stabilire de record balcanic si national in domeniu. Realizarea acestui deziderat de exceptie va depinde de bugetul de care voi dispune.

Marturisesc caci vorbesc fluent: engleza, franceza si italiana. Sunt pasionat de sport, natura, arta si cultura. Am o vasta cultura generala, ma consider un tanar cult si sunt posesorul unei colectii importante de filme, poze si jurnale din calatoriile mele.In plus, sunt un acerb militant pentru scopuri nobile cum ar fi diminuarea poluarii prin utilizarea de mijloace de transport nepoluante, atragerea tinerilor spre practicarea unui sport, imbunatatirea si promovarea imaginii Romaniei in lume, etc.
Ma insarcinez sa reprezint si sa promovez pe eventualii mei sponsori in toata Europa.
Doresc sa multumesc anticipat potentialilor sponsori si promit sa fiu un adevarat ambasador al Romaniei in Europa.

Va multumesc anticipat!

Cu respect, Claudiu

15 comentarii:

  1. Esti tare!
    Dar cam laudaros.Lasa-i pe altii sa aprecieze ceea ce faci si ai facut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam ai dreptate, dar articolul este vechi, intre timp am realizat multe in viata dar tot un ratat am ramas!

    RăspundețiȘtergere
  3. If some one wants to be updated with newest technologies therefore he
    must be go to see this website and be up to date all the time.

    RăspundețiȘtergere
  4. This web site really has all of the info I wanted concerning this subject and didn't know who to ask.

    RăspundețiȘtergere
  5. Howdy! I know this is kinda off topic nevertheless I'd figured I'd ask.
    Would you be interested in exchanging links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
    My blog addresses a lot of the same topics as yours and I
    feel we could greatly benefit from each other. If you happen to be interested
    feel free to shoot me an email. I look forward to hearing from you!
    Fantastic blog by the way!

    RăspundețiȘtergere
  6. May I simply say what a comfort to uncover a person that genuinely understands what they're
    discussing over the internet. You actually realize how to
    bring an issue to light and make it important. More and more people have to check this out and understand this side of the story.
    I can't believe you're not more popular given that you certainly have the
    gift.

    RăspundețiȘtergere
  7. Hello, every time i used to check website posts here early
    in the dawn, because i like to learn more and more.

    RăspundețiȘtergere
  8. It's nearly impossible to find experienced people
    about this subject, however, you sound like you know
    what you're talking about! Thanks

    RăspundețiȘtergere
  9. Tһank you a lot for sharing this with aⅼl folks you actuɑlly reaⅼize whɑt
    you are speaking about! Bookmarked. Kindly additionally consult witһ
    my website =). We could have a hyperlink change agreement amοng us
    our website : How To Password Protect Fοlder The Spartan Way

    RăspundețiȘtergere
  10. Hi there, I do think your web site may be having internet browser compatibility problems.
    When I look at your website in Safari, it looks fine however when opening in Internet Explorer,
    it has some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up!

    Other than that, excellent blog!

    RăspundețiȘtergere
  11. Hi to every one, the contents present at this
    website are actually remarkable for people knowledge, well, keep
    up the good work fellows.

    RăspundețiȘtergere
  12. I am regular visitor, how are you everybody?
    This article posted at this web site is in fact pleasant.

    RăspundețiȘtergere
  13. I get pleasure from, result in I discovered just what I used to
    be looking for. You have ended my 4 day long
    hunt! God Bless you man. Have a nice day. Bye

    RăspundețiȘtergere
  14. I visited several web sites but the audio feature for audio songs present at
    this website is really fabulous.

    RăspundețiȘtergere