Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 24 februarie 2021

9- Turul Banatului 2014 (26 martie - 2 aprilie)

Dupa o seara agreabila m-am campat undeva in localitate pe terenul unor oameni.
Ce frumos au inflorit copacii! La vita e bella!
Day 5) Baile Herculane Azi voi ramane in statiune sa ma mai bucur de minunea apelor termale. Studiez putin cladirile si intru in una de patrimoniu unde admir un tavan colorat.
Ma mai plimb si prin padure bucuros sa vad floricele!
Dar sunt si un mare iubitor de pasari!
Aproape de localul La termale si de baile fierbinti, este o casa traditionala interesanta.
Dupa o zi relaxanta ma pun din nou cu cortul pe langa localitate. Day 6) Baile Herculane - Sadova Veche Azi e cazul sa pedalez pitin pe E70. Drumul este destul de circulat. Am de urcat vreo 3 dealuri si dupa cateva ore de pedalat ajung la manastirea Piatra Scrisa de langa Armenis.
Intru putin sa ma reculeg.
Intr-adevar aici se afla o icoana pictata in stanca pe care nu o ratez.
Dupa imersiunea spirituala scurta vine momentul sa ma alimentez si eu cu ceva de-ale gurii. Chiar langa manastire se gaseste un mic restaurant.
De aici mai pedalez putin si voi campa langa localitatea Sadova Veche.
Day 7) Sadova Veche - Caransebes - Lugoj - Balint Dimineata gasesc langa cort o omida uriasa.
Continui pe E70 trecand prin Caransebes si Lugoj. De la Costeiu, prima localitate dupa Lugoj o iau la dreapta pe DJ 609B. In satul Tipari ma intampina marele cicloturist Stefan Hodi, romanul care a facut 2 mari ture europene cu nevasta si copiii dupa el pe la inceputul anilor 2000. Am bucuria sa o cunosc si pe mezina familiei, Alina si ea bikerita.
Stau la povesti cu maestrul iar la plecare imi da un borcan cu ciorba si se scuza ca nu ma poate caza la dansul. In 2010 am avut aceasta oportunitate istorica sa dorm in camera Mariei, fata sa care a facut turul Europei la varsta de 8 ani, probabil caz unic in Romania. Sa auzim de bine maestre!
Merg pana in comuna Balint unde poposesc la un local si socializez cu niste oameni si ma imprietenesc cu un caine.
Voi dormi la sac pe fan in spatele localului intr-o anexa.
Day 8) Balint - Lipova - Siria - Ineu Continui sa pedalez pe DJ 609B pe langa raul Bega. Din comuna Bethausen o iau la stanga pe un drum spre judetul Arad. Trec prin localitatile Cladova si Ohaba Lunga. De aici asfaltul se termina si trec printr-o padure.
Opresc putin in Ohaba Romana, ultima localitate din judetul Timis. Aici candva aveam prieteni iar primarul comunei Ohaba Lunga mi-a dat candva o modica donatie. Satul este traditional si arhetipal.
La iesire din localitate incepe o catarare de cativa km. Am de traversat Dealurile Lipovei.
Urmeaza sa pedalez cativa km printr-o padure. Intru in judetul Arad si va urma coborarea spre satul Zabalt.
De aici o iau la stanga pe DJ 682. Voi avea si 2 catarari usoare de facut. Dupa Ususau in curand o sa intru pe valea Muresului si in apropiere de Lipova zaresc cetatea Soimos aflata pe un deal pe celalalt mal al raului.
Dupa ce la Lipova trec podul peste Mures, din Radna voi avea 5km de pedalat pe circulatul E68 pana la Paulis de unde cotesc la dreapta pe DJ 708B spre Siria. Pana la Siria mai am niste peisaje de deal iar langa Siria incep podgoriile.
De aici mai am doar 30km pana acasa! O noua aventura s-a incheiat! Traiasca cicloturismul!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu