Totalul afișărilor de pagină

duminică, 8 decembrie 2019

8- Romania - Cipru pe 2 roti 2019 (3800km in 62 zile)

Horatiu si Horia sunt 2 ciclisti valorosi de care abia reusesc sa ma tin. Trecem prin sate pitoresti iar dupa Sarata Monteoru incepe o catarare ceva mai serioasa.
Insa cea mai dura catarare a fost cea spre localitatea Marginea Padurii.
Am pedalat pe o bicicleta excelenta alaturi de ciclisti talentati care aveau biciclete performante. Pictura de pe bicicleta este opera prietenului Horia Nitu, excelent artist care se ocupa cu astfel de lucrari.
Cand ne-am intors din tura Horatiu mi-a facut si niste frumoase cadouri pentru care tin sa-i multumesc mult. Urmeaza inca o seara placuta la Horia si maine voi porni la drum. Casa lui Horia este plina de picturi, adevarate opere de arta create de dansul.
Day 14) Bucuresti - Calugareni - Daia. Reusesc cu greu sa ies din capitala si o iau spre Giurgiu pe DN5. La intrare in judetul Giurgiu opresc la o benzinarie sa mananc ceva si pe cer surprind niste nori originali.
Urmatoarea oprire o fac intr-un loc istoric.
Aici Mihai cel Mare cu vitejii sai l-au zdrobit pe Sinan Pasa cu numeroasa sa armata.
La intrare in Daia decid sa ma opresc la o pensiune.
Day 15) Daia - Giurgiu - Ruse - Basarbovo - Beala Am o zi frumoasa, pot sa pedalez deja in echipament de vara. In sfarsit trec podul peste Dunare spre Ruse pentru prima data in viata. In Ruse mananc ceva apoi o cotesc la stanga pe drumul judetean 501 spre Ivanovo, scapand de traficul de pe E85. In curand ajung la manastirea rupestra Sfantul Dimitrie Basarabovo. Aici e cazul sa fac pauza cam o ora sa o visitez.
Biserica este inghesuita, sapata in stanca. Ma impresioneaza acest edificiu monahal.
In stanca sunt sapate si niste chilii.
Urc la ele pe o scara de piatra si descopar o pictura probabil a sfantului Basarabovo.
De asemenea intalnesc mai multe icoane si obiecte de cult.
In incinta manastirii sunt ingropati calugarii.
De sus din chilii pot observa raul Rusenski Lom.
Imi continui calatoria. Satele par mai amarate decat cele din Romania. Din magazinul din fotografia de mai jos reusesc sa-mi cumpar un carnat expirat. Noroc ca am observat la timp si m-am dus sa returnez produsul primind banii inapoi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu