Totalul afișărilor de pagină

vineri, 6 decembrie 2019

7- Romania - Cipru pe 2 roti 2019 (3800km in 62 zile)

Day 12) prin Bucuresti Pedalez cu Liviu peste 10km pana in centrul capitalei unde trebuie sa ne despartim. Pentru inceput admir Palatul Parlamentului.
Urmeaza sa vizitez centrul istoric al capitalei noastre.
Palatul Voievodal Curtea Veche ma impresioneaza.
Intru in biserica Sfantul Antonie.
In zona sunt multe palate somptuoase.
Ma plimb pe strazile pietonale.
Mai sunt destule cladiri importante ale caror fatade necesita restaurare.
Adesea noul si vechiul coabiteaza strident.
Mi me face foame si invat un nou termen - cartofiserrie. Aici preturile sunt ca in Belgia pt. o portie de cartofi prajiti dar sosul delicios face toti banii.
Berea costa aproape ca pe Riviera Cipriota dar reusesc sa gasesc o terasa cu halba la un pret decent. Aici ma intalnesc cu alt bun prieten, un artist plastic talentat care ma va gazdui in aceasta seara. Traiasca cicloturismul si prietenia!
Urmeaza o serata pe cinste la casa prietenului meu Horia Nitu din nordul capitalei. Avem multe de povestit, mancam un pastrav si bem un vinisor si ne simtim bine pana tarziu.
Day 13) tura prin judetele Buzau si Prahova, Jugureni - Pietroasele - Sarata Monteoru - Hales - Glod - Jugureni Azi vom face o tura cu cursierele, o tura de viteza. Horia imi imprumuta bicicleta sotiei sale Irina. Prietenul nostru comun, Horatiu ne transporta cu masina personala pana intr-un sat de langa Mizil de unde vom incepe o tura in circuit de vreo 70km pe care o vom face intr-un tempo destul de vivace. Lasam masina in Jugureni.
Pana in Fintesti avem un drum impropriu pentru cursiere.
La granita intre judetele Prahova si Buzau intalnim o frumoasa cruce de hotar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu