Pantani Carpaticus - sunt un om cu o mare pofta de a descoperi viata si lumea din saua bicicletei. Am calatorit enorm in ultimii 20 de ani traind o viata intensa plina de aventura si adrenalina! Viata mea inseamna calatoria pe 2 roti, descoperirea naturii, intalnirea cu semenii si continua perfectionare a mea prin intermediul experientelor acumulate si a emotiilor traite! Pedalo ergo sum! Pedalez deci exist! Traiasca cicloturismul!
Totalul afișărilor de pagină
vineri, 9 decembrie 2016
5- Traversarea ROMANIEI in APRILIE 2016 -Ep.5
Prin oras l-am intalnit pe Nicu, un prieten din perioada studentiei, pe care nu l-am mai vazut de 7 ani. Am acceptat invitatia lui de a ramane o noapte in apartamentul sau dintr-un cartier al orasului. Am petrecut o seara agreabila si am avut ce povesti alaturi de Nicu si de frumoasa sa sotie, Marcela. M-am bucurat sa constat ca au o viata buna, o fetita superba, Roberta, un apartament select si joburi satisfacatoare. De pe balconul locuintei lor vedeam in departare Muntii Cindrel, atat de dragi sufletului meu.
Ziua urmatoare pedalez din nou pe E81 directia Brasov. Inca sunt prin Marginimea Sibiului.
Inainte de Colonia Talmaciu o iau la stanga pe E68 si am o catarare frumusica. Dupa localitatea Bradu, nu departe de Avrig trec peste maretul Olt, un alt reper geografic de care ma leaga multe amintiri.
Ajuns in Avrig, ca de fiecare data cand trec prin aceasta localitate fac un mic pelerinaj la mormantul Fondatorului Invatamantului in Limba Romana, marele pedagog, teolog, traducator si inginer roman Gheorghe Lazar.
Biserica Duminica Floriilor care dateaza din mijlocul secolului al XVIII-lea imi incanta privirea.
Acest sfant lacas este inzestrat si cu pictura exterioara.
Cu mare bucurie constat ca avem un traseu cicloturistic marcat in zona.
Suntem intr-o zona turistica la poalele Muntilor Fagarasi.
Nu degeaba, bogatul guvernator al Transilvaniei, Samuel von Brukenthal si-a construit aici resedinta sa de vara.
Dupa ce mai pedalez vreo 15Km pe E68 si inca 4km pe DN7C ajung in Cartisoara unde fac o pauza de hidratare si sunt luat peste picior de cativa tineri cand afla de calatoria mea.
De aici continui pe drumuri comunale spre orasul Victoria de unde incepe DJ104A numit *Drumul de sub Munte*. Este drumul de la poalele *Alpilor Transilvaniei*, de la poalele Muntilor Fagarasi. Peisajul este de vis.
In departare putem distinge varful Moldoveanu 2544m, cel mai inalt din Carpati romanesti.
Pe langa Arpasu de Sus intalnesc niste bivoli.
Ghinionul ma loveste si chiar inainte de a intra in judetul Brasov aproape de localitatea Ucea de Sus la o manevra gresita a mea, reusesc sa-mi rup derrailleur-ul. Incerc sa-mi repar bicicleta dar nu am nici o sansa. De acum inainte voi pedala pe pinionul mare pe spate, tot traseul pana in capitala.
Plin de nervi este cazul sa mananc ceva.
Intru in Victoria infrant si umilit cu o viteza constanta de 10-12km/h.
Trec prin localitatea Dragus unde s-a nascut marele carturar si calator, Ion Codru Dragusanu, autorul Peregrinului Transilvan. In continuare la intrare in comuna Lisa am parte de un peisaj de exceptie.
In cimitirul din Lisa caut mormantul lui Octavian Paler, fara succes, din pacate. Aici a copilarit si Mihai Gadea, realizator de programe TV.
Gasesc in schimb mormantul unei fetite avand numele identic cu cel al mamei mele si nascuta cu doar 1 an inainte de nasterea mamei mele. In Brasov m-am nascut si eu si am multe neamuri in zona. Of ce mai este si cu destinul bietului om calator pe acest pamant?
Frumos cimitir la poale de Carpati!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu