Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 29 octombrie 2011

Turul Octombrie Mon Amour 2011 - partea 3 (pasul Vartop si Valea Ariesului)

Ma opresc in Baita, ultima localitate inainte de serioasa catarare spre pasul Vartop(1160m). Aici fac pauza de masa si discut cu un batran.


Descopar si aici o biserica greco-catolica interesanta pe fatada careia se afla un panou cu episcopii greco-catolici deveniti martiri sub teroarea regimului comunist. Sa speram ca vor fi beatificati de catre Sfanta Biserica Ortodoxa Romana.


La iesire din aceasta localitate incep serpentinele. Am parte de o zi superba. La prima serpentina traversez un parau iar la stanga se face un drum forestier care duce tot la Vartop.


Coloritul copacilor este de mare efect.


Ma opresc relativ des sa fac poze si sa admir copacii multicolori.


Drumul urca anevoios in serpentine si-n scurt timp castig altitudine.


Pe masura ce urc coloritul arborilor este tot mai variat.


Am parte si de panorame interesante asupra muntilor din apropiere.


Acest traseu este printre cele mai pitoresti din tara iar luna octombrie este poate cea mai buna perioada datorita peisajelor de vis.


Continui sa pedalez inregistrand tot ce este mai frumos pe traseu.


Zona este de un imens potential turistic inca neexploatat cum ar trebui.


Dupa ce mai urc cativa km ajung si la zona cu peisaje carstice.


Vremea este optima pt. facut poze.


Peisajele sunt dintre cele mai diverse. Si iata-ma ajuns pe la 1000m altitudine. Mai putin si ajung in imparatia coniferelor.


Dupa 13,5km de serpentine mai am de pedalat 3 km pe fals plat pe drum de culme pana ajung la Vartop. Apoi vine coborarea spre Arieseni. Deoarece este cam racoare pe aici si mi-e cam foame urmatoarea poza o fac abia dupa Arieseni in apropiere de pensiunea Giuliana.


Aici pe Valea Ariesului atmosfera este de vis, peisajele la inaltime, ba am noroc ca si temperatura sa fie destul de buna. In localitatea Scarisoara ma opresc sa fac o poza unei zone de carst.


Spre Albac, pedalez pe langa o superba padure de conifere.


Intalnesc si zone de carst de o nespusa frumusete.


Drumul este impecabil iar decorul natural de exceptie. Pedalez prin Cheile Albacului.


Aproape la fiecare pas am motiv sa ma opresc sa admir peisajul admirabil si sa fac poze. Aceasta este cu siguranta una din cele mai pitoresti zone din Romania pe care o recomand tuturor cicloturistilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu