Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 octombrie 2020

18 - Expeditia Dor de Dolomiti 2020 (2500km in 34 zile)

Peisajele devin tot mai spectaculoase. In apropiere sunt munti cu varfuri de peste 3000m.
Localitatile prin care trec au aspect foarte ingrijit si au devenit statiuni turistice dar anul asta turistii sunt cam rari!
Este 14 iulie o zi importanta. Va voi face marturisirea caci tura mea nr. 7 spre Italia se datoreaza generozitatii unui prieten bun care ma astepta la Cortina di Ampezzo. In acest an am avut un buget de doar 350EUR, deci abia puteam sa fac un tur decent prin Ungaria. Gratie generozitatii lui Tibi, m-am riscat si am pornit cu acest precar buget in plina pandemie spre cea mai scumpa statiune montana italiana, renumita Cortina di Ampezzo. Ne-am intalnit in centrul statiunii langa cea mai mare biserica a urbei pe la ora 17. Am intarziat cateva minute caci drumul era tot in catarare si era cam frig. Ne-am revazut dupa 7 ani cand ne-am intalnit in Alpii Austriei. Am fost foarte bucuros sa ne revedem. Am iesit la o terasa la un restaurant unde mi-a facut cinste tot ce am dorit si am stat la povesti cam o ora. Mi-a facut si niste cadouri foarte importante pt. mine cum ar fi o casca de ciclism, niste casti pt. telefon, un far pe spate si un adaptor sa-mi incarc o frontala. La momentul intalnirii noastre dupa 18 zile de pedalat prin 4 tari mai aveam in buzunar doar 8EUR. La despartire mi-a dat o donatie frumoasa. Iti sunt recunoscator draga Tibi. 2 expeditii alpine din palmaresul meu ti se datoreaza tie in mare parte! Incepe sa ploua la Cortina. Ploaia nu da semne ca se va opri prea curand.
Trebuie sa-mi incarc telefonul si dau 3,50EUR pt 100ml de vin la un bar modest pt a putea sa-mi incarc telefonul o ora. Aici o bere costa 6EUR. Ma tem ca nu este pt buzunarul meu. Niste cehi petrecareti intra in vorba cu mine iar unul dintre ei mai generos ma cinsteste cu o pizzeta cand imi afla povestea si cand ii spun ca voi dormi cu sacul langa birt la intrebarea - unde vei dormi flacaule?. Cea mai ieftina camera de hotel era 50 EUR iar cel mai ieftin camping 20EUR. Pana la urma ma pun cu cortul in niste balarii aproape de un camping si ma ploua toata noaptea temperatura scazand pana la 9 grade.
Day 19) Cortina di Ampezzo - Santa Croce dell Lago. Dimineata analizez situatia. Bugetul este prea mic, locuri de munca prin Alpi no chance in acest sezon, sa merg in Elvetia si sa ajung asistat sau boschetar nu este o solutie, echipamentul mi-e prea precar. Aveam o singura pereche de haine lungi, un trening simplu si nici macar o geaca in conditiile in care temperaturile diurne erau de 15 grade iar noaptea scadea sub 10 grade. Deci o tai spre Adriatica, poate gasesc un loc de munca pe riviera venetiana. Se anunta ploi astazi de la ora 12. Pe la ora 10 infrigurat imi incep usoara coborare pe pista ciclabila spre Pieve. Pedalez 25km pana la Tai de Cadore de unde o iau la dreapta pe SS 51 spre Longarone.
Intr-adevar la ora 12 a inceput sa ploua. Noroc ca coborasem deja de la 1210m din Cortina pana pe la 600m. Gasesc o casa parasita si ma adapostesc de ploaie.
Dupa cam o ora iese soarele, se incalzeste. Pot din nou sa pedalez in echipamentul de vara. Trec prin sate idilice. Sunt in Dolomitii Belunezi.
Pur si simplu ador satele de munte italiene. Au un farmec aparte. Drumul coboara usor iar traficul este lejer. Localitatile par parasite.
Langa drum trece si calea ferata spre Belluno.
Gasesc un loc potrivit langa o mica cascada sa fac pauza de masa. Savurez niste peste delicios.
Drumul este paralel cu raul Piave.
Peisajele sunt monumentale si grandioase.
Admirabil traseu de pedalat in Dolomitii Belunezi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu