Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 noiembrie 2019

1- Romania - Cipru pe 2 roti 2019 (3800km in 62 zile)

Protagonist - Carpaticus, 40 anisori, polisportiv si poliglot
Bicicleta - Cornelia, prima tura cu stapanul Carpaticus,
21 februarie, o zi importanta pentru mine, voi porni intr-o epica aventura pe bicicleta pornind din Ineu, de la paralela de 46,43 grade latitudine nordica in directia Protaras aflat la paralela de 35 grade, in insoritul Cipru. Acolo ma va astepta un job bunicel la un hotel. Intamplarea face sa nu pornesc singur ci impreuna cu Ignace Van den Broeck, un tanar ciclist belgian aflat in expeditia vietii lui spre indepartata Japonie. L-am cunoscut pe warmshowers unde sunt membru si l-am cazat la mine o noapte, in ziua precedenta intampinandu-l pe traseu si avand o serata agreabila impreuna. Ura! Sa inceapa distractia si pentru mine, sa inceapa aventura! Pe la ora 11 reusim sa ne pornim la drum.
Vremea este acceptabila, cateva grade in termometre. Nu ne plangem. Pedalam spre Brad. La Gurahont facem prima pauza de masa si de aici intram pe Defileul Crisului Alb.
Dupa doar cativa km ajungem intr-un loc mai special unde se afla un hotel intr-o pestera deschis pe perioada sezonului estival.
Proprietarul se pare ca este patriot dupa tricolorul afisat si amenajarea exterioara.
De asemenea a introdus si mazgaliri comerciale, rupestre menite sa atraga si sa bulverseze putinii calatori si turisti ai zonei.
Apare si un cuplu pagan sau poate sunt protoparintii neamului omenesc Adam si Eva. Of, femeia, eterna poveste!
In urma cu cativa ani l-am intalnit pe proprietarul acestui ciudat stabiliment turistic si spunea ca are succes vara cu cicloturistii straini. Acest excentric cetatean are domiciliul in satul din apropiere.
Urmeaza un traseu placut trecand prin sate traditionale inconjurate de paduri si dealuri.
Intre Aciuta si Avram Iancu intalnim zapada langa drum. Iarna inca nu ne-a parasit.
Trecem si pe langa o mlastina unde pe vremuri, in studentia mea pe cand pedalam pe aici erau zeci de bivoli la scalda.
Constat cu mahnire ca mare parte din paduri au fost defrisate.
Dupa Varfurile intram pe E79 si mai avem 3 catarari in 10 km pana ajungem la pensiunea Muntele Gaina din Halmagiu unde vom petrece noaptea.
Day 2) 22 februarie, Halmagiu - Brad - Deva Prima pauza o facem dupa doar cativa km de pedalat la biserica monunment istoric din Ionesti care dateaza din secolul al XVIII-lea.
Aceasta mica capodopera are o turla svelta din lemn.
Aici intalnim morminte ale unor oameni care au fost contemporani cu Eminescu si Slavici.
Ne plimbam putin prin cimitirul aflat in panta.
Dupa doar cativa km intram in judetul Hunedoara si dupa ce mai pedalam nici o ora ajungem la Panteonul Motilor de la Tebea, poate cel mai sacru loc al ardelenilor.
Este momentul sa ne reculegem printre mormintele fericitilor eroi.

Un comentariu: