Totalul afișărilor de pagină

joi, 5 octombrie 2017

30 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Banatul Montan) - 30

Prin centrul istoric al statiunii se gasesc cateva edificii monumentale care merita restaurate cum ar fi si hotelul Decebal.
Strada Romana este preferata mea din intregul Banat Montan.
Voi face baie langa hotelul Roman intr-un bazin natural iar nopatea mi-o voi petrece in exact acelasi loc ca nopatea trecuta. Dimineata sunt surprins sa fiu taxat cu doar 6 lei pt. o campare, cel mai ieftin tarif din Europa. Day 29, Herculane - Parvova, 28km Prima parte a zilei mi-o petrec tot la Herculane facand baie in bazinele de langa hotelul Roman. La pranz savurez o pizza Dimitrios.
Pe la ora 15 pornesc spre Iablanita. Din pacate in apropiere de Herculane intalnesc un monument funerar care m-a intristat mult.
Dupa Mehadia parasesc drumul european si intru pe un drum comunal care urca un deal. Din varful dealului am parte de o priveliste frumoasa.
Urmeaza coborarea spre Iablanita iar de aici intru in DN 57B, un drum de calitate impecabila. Trec prin sate pitoresti. Dupa Globu Craiovei urmeaza o catarare printr-o zona de chei.
Din pacate intalnesc multe gunoaie langa drum.
Peisajele sunt domoale si placute. Intalnesc multe capite de fan.
Voi dormi la cort langa Parvova langa un local unde petrec o seara agreabila alaturi de niste tineri. Dimineata la ora 7 imi dau trezirea niste muncitori care se apuca de taiat lemne langa cortul meu.
Day 30, Parvova - pana aproape de Carasova, 65km Din nou am parte de peisaje placute de deal.
Prima oprire o fac in Bozovici unde savurez niste mici deliciosi la un local unde am mai mancat in urma cu cativa ani.
Dupa cativa km. fac un popas intr-o poienita caci nu m-am odihnit destul in timpul noptii. Stationez aici 2 ore si-mi revin.
De aici mai am putin pana la Cascada Bigar care nu mi se pare deloc a fi prea spectaculoasa si pe care desigur am vizitat-o de mai multe ori si pe vremea cand era aproape anonima.
La cateva sute de metri s-au deschis niste terase unde am putut si eu sa consum o bere.
Gasesc si un panou cu obiectivele judetului Caras-Severin.
Ne aflam in Cheile Minisului si zona e plina de turisti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu