Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 9 septembrie 2017

12 -TURUL BALCANIC 2017, 2550km in 35 zile prin 4 tari (Traversarea Bulgariei) - 12

Traseul de azi va fi unul de podis cu urcari si coborari sub un soare arzator si fara umbra. Fac o pana la roata spate si apoi roata nu vrea sa stea umflata, ma chinui cateva ore. Vizitez orasul Knezha iar apoi in satul Enitsa intalnesc oameni de treaba care ma cinstesc la un local si cu care povestesc multe. Ulterior pedalez pe noapte si ma pun cu cortul pe un teren agricol in apropiere de orasul Cherven Bryag.
Day 10, Cherven Bryag - Jablanica, 56km In Cherven Bryag fac o baie intr-un rau apoi merg la un restaurant si mananc o pizza si stau cateva ore sa-mi incarc smartphone-ul si sa privesc la un post Tv de muzica. Este canicula mare in continuare.
In localitatea Rumyantsevo gasesc niste chestii interesante.
Ma voi campa dupa Jablanica pe un camp.
Day 11, Jablanica - Panagyurski kolonii, 83km Pana in orasul Etropole trec prin niste sate amarate. Aici e cazul sa fac o pauza de masa. Centrul mi se pare cam comunistoid.
Dar orasul se mandreste si cu edificii vechi si interesante demne de atentia turistilor.
Am descoperit si niste localuri dragute.
De aici am o catarare de vreo 15km pana in varful unui pas la o altitudine de aproape 1400m. Este foarte cald dar in 2-3 ore ajung in varf unde gasesc un monument dedicat eroilor romani din razboiul de independenta din 1877.
Peisajul este destul de atractiv.
Studiez putin si fauna din acest pas. Intalnesc multe flori si buruieni. Se simte influenta climei submediteraneene.
Urmeaza o lunga coborare pana in localitatea Zlatitsa unde descopar un restaurant select.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu