Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 15 iulie 2017

8-Turul european 2017, 5090 km prin 8 tari in 48 zile, Ep.8 (Serbia profunda, Bosnia)

Pe traseu intalnim si un panou cu o bere excelenta.
Incep sa apara peisajele montane.
Avem mult de urcat pana in statiunea Divcibare. Pe traseu ne prinde noaptea si vom face o pauza de relaxare in statiune. Urmeaza o lunga coborare si pe la miezul noptii ajungem in Kosjeric unde ne cazam la un motel contra sumei de 20EUR. Day 16, 42.5km, Kosjeric - Rogacica Pedalam prin Serbia profunda.
Intr-un sat intalnim o biserica de lemn interesanta.
Langa ea se afla una mai noua si zarim si un turn.
Trecem si pe langa un cimitir cu cruci vechi.
In varful unui deal e cazul pt. un poapas.
Pedalam si pe drumuri mai putin modernizate.
Avem o frumoasa coborare pana in Rogacica unde ne intalnim cu raul Drina. Incepe sa ploua torential si ne oprim la un restaurant unde stam cateva ore dar ploaia refuza sa se opreasca. Ne continuam drumul pe ploaie si in doar cativa km suntem uzi leoarca astfel ca ne cazam la primul motel intalnit contra sumei de doar 15EUR. Day 17, 101,5km, Rogacica - Bratumac - Vlasenica - Ravne Azi pedalam pe valea raului Drina cam 2 ore pana dupa localitatea Ljubovija unde trecem un pod peste Drina si intram in Bosnia. Aici sunt pus sa arat ce am in coburi de catre o vamesa blonda. Va fi singura experienta de acest fel in cele 8 tari traversate in acest tur. In primul oras in Bratunac scot 100KM de la un bancomat si gust primul burek cu carne delicios care costa doar 2KM, adica 1EUR. Pedalam pe drumul R454. Primul poas il facem in satul Kravica unde suntem invadati de copii curiosi.
In Konjevici chiar in locul unde intram in drumul principal M19, ne surprinde o furtuna si ne adapostim la o benzinarie unde facem consumatie.
In continuare dupa ce mai pedalam cam o ora avem surpriza sa ne intalnim cu un tir rasturnat intr-un sant.
In localitatea Milici putem admira niste utilaje enorme.
Emblema orasului este si ea prezenta pe gazon.
Urmeaza o catarare spre Vlasenica. Noaptea o vom petrece la cort in localitatea Ravne unde suntem lasati sa punem cortul pe proprietatea unor oameni de treaba. Dimineata urmatoare suntem invitati la o cafea si avem o discutie agreabila cu o doamna de etnie roma care se numeste Victoria si vrea sa-l vrajeasca pe Giani. Eu imi repar pana la roata din fata. Day 18, 88,5km, Ravne - Semizovac
Dupa Kladanj pedalam pe valea unui rau spre Olovo.
Ne apropiem de capitala tarii si ramanem surprinsi de infrastructura excelenta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu