Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 martie 2014

Expeditia Bike Europa 2014 - Plan si notificare

Salutari dragi prieteni,
In acest an pe 21 aprilie voi pleca in poate cea mai indrazneata veloexpeditie din viata mea. Traseul va fi foarte dificil si va include cel putin 100 pasuri in Alpi, Apenini, Pirinei, M. Dinarici etc printre care si celebrele : Col d’Agnello (2744m), Colle Fauniera (2481m), Nufenen pass (2478m), Col de Grand Saint Bernard (2469m),), Furka pass (2429 m), Col du Granon (2413) etc. Deci voi colectiona cele mai dificile si spectaculoase pasuri alpine din Alpi care inca imi lipsesc din stufosul palmares. Ma voi axa in special pe Alpi francezi, italieni si elvetieni. Tura va avea peste 100 000m diferenta de nivel deci cam cat escaladarea Everestului de 12 ori incepand de la nivelul marii. Tura va trece prin urmatoarele 26 tari : Romania, Serbia, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Albania, Muntenegru, Bosnia, Croatia, Slovenia, Italia,San Marino, Monaco, Franta,Spania, Andora, Elvetia, Liechtenstein,Germania,Luxemburg, Belgia,Olanda, Austria, Cehia, Slovacia si Ungaria. Pentru a realiza acest grandios eveniment ciclosportiv, scopul turei mele fiind si realizarea de fotografii cat mai reusite si o documentare a celor mai frumoase trasee montane din Europa, am nevoie de sprijinul iubitorilor cicloturismului din Romania, a oamenilor minunati si generosi care poate ma cunosc si care poate imi apreciaza ambitia si pasiunea. Deci dragi prieteni va cer sprijinul. Vreau sa vand pasuri in Alpi. Pt. 10 Eur ofer un pas alpin, o povestire despre ziua in care realizez pasul si fotografiile din aceea zi. De asemenea orice donatie este benefica in caz ca doriti sa ma ajutati. Nr. meu de telefon este 0734 092 564. Adresa de email : claudiumoga@yahoo.com Mai jos voi posta harta expeditiei. Pt. orice detaliu va stau la dispozitie.
Bicicleta cu care voi merge in expeditie. Multumesc frumos prietenilor sustinatori din Consiliul Judetean Arad si de la magazinul de biciclete Racing bike Pro din Arad.
Echipamentul cu care voi merge in turul Europei.
Daca doriti sa ma ajutati aici este Contul Bancar unde puteti trimite banii: Trimit contul bancar, va rog frumos sa trimiteti banii in contul mamei mele: Titular cont: Moga Mariana cont RON: RO13BTRL00201201192133XX are cont la Banca Transilvania Va multumesc, cu respect, Claudiu Va multumesc anticipat si va doresc un an minunat in care sa va indepliniti dorintele si visele ! cu respect si prietenie, Claudiu

21 de comentarii:

  1. Salut Claudiu,

    ti-am descoperit blogul de curand si am ramas impresionat de aventurile pe care le-ai avut. Ce-i corect mai au dreptate si alti vizitatori care zic ca-i prea multa bere si prea multe suspine personale, dar pana la urma asta poate e farmecul tau.
    Acum, din ce scrii nu-mi pari foarte organizat, dar ti-ai facut planul pentru turul ce-l ai in gand anul asta? Vad ca traseul il ai, dar l-ai impartit si pe zile. Stii cat si cand o sa fii intr-un anumit loc? Te-ntreb pentru ca astfel ti-ai putea face bugetul mai usor. Stii cat o sa te coste cu totul turul?
    Vad ca-ti place sa dormi mai mult la sac sau la cort si n-ai o problema din punctul asta de vedere. Asta inseamna ca economisesti o mare parte din bani, care de obicei se duc pe cazare. Astfel iti raman mai multi pentru mancare. Daca renunti la bere si la restaurantele de prin Vest, care sunt destul de scumpe atunci cu 10 euro / zi vei fi boier.
    Iar pentru a face rost de bani poti sa incerci cu blogul asta. Asta chiar inseamna ca muncesti pentru ei. Vad ca ai 200.000 de vizite in 5 ani. Asta inseamna cam 3000 pe luna. E ceva. Poti pune ceva reclame de la Google Adsense (bine, cu astea n-o sa faci mai mult de 5-10 euro pe luna) sau mai bine sa pui reclama personalizata la vreun magazin de biciclete de la noi.
    Am vazut ca ai primit o Kona Sutra in dar. Ma asteptam sa pui si tu un articol despre ea cam cum e asta de aici http://www.bikeradar.com/road/gear/category/bikes/touring/product/review-kona-sutra-13-47339/ . Iar in perioadele de pauza chiar ca poti merge la reprezentantii de biciclete din Romania sa imprumuti o bicicleta pentru o tura, iar la finalul ei sa faci un "review" pertinent al acelei biciclete.
    Sincer, sunt multe chestii pe care le poti faci pentru a strange bani pentru turele tale fara a da insa impresia ca ii cersesti.
    Multa bafta si la cat mai multe ture fara incidente!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Salut Luc,

      Multumesc ca mi-ai scris si mi-ai dat atatea sfaturi. Ti-am citit si eu putin site-ul tau si te felicit pt. el, e foarte tare.
      Ai dreptate, am o fire boema, nu sunt organizat. Costurile turului se vor ridica la peste 1000EUR, banii care deocamdata nu-i detin, dar ma voi descurca ca de obicei. Poate ai observat ca nu sunt la prima expeditie majora. Multumesc mult pt. sfaturile tale. O sa incerc sa le urmez!
      Sa auzim de bine!
      cu prietenie,
      Claudiu

      Ștergere
  2. Super frumos traseu! Si doar munti!! Dumnezeu sa te binecuvinteze, sa iti dea vreme frumoasa si sa iti scoată oameni buni in cale! Drum bun, sanatate si bucurie!!

    RăspundețiȘtergere
  3. eu cred ca este de 1000 de ori mai bine sa nu fii organizat, chiar daca urmezi un traseu destul de fix (nu ca mine care mi-l pot schimba oricand dupa cum am chef, mergand incotro imi pare mai frumos sau ca este mai soare). Iar faptul ca bei o bere sau doua nu numai ca e farmecul tau, dar e perfect OK. Fiecare traieste in propriul sau fel! In alta ordine de idei: sa ajungi mereu pe la oficiile de turism sa vezi ce e mai frumos prin zona! Poate va insemna vizitarea acestor locuri frumoase si mici abateri de la traseu, dar poate va merita! Inca o data: succes si tine-o tot așa in felul tău!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Perfect de acord sunt cu tine. Si eu daca mi-ati urmarit blogul se poate vedea ca imi schimb traseele dupa cum am chef, asta inseamna adevarata libertate. Multumesc! Ma bucur ca mai exista si romani ca tine! Sa auzim de bine!

      Ștergere
  4. Salut Claudiu,

    sper ca nu mi-ai luat in nume de rau sfaturile. Le-am impartasit doar in ideea de a incerca sa te ajut cumva.
    Altfel, tot respectul pentru ceea ce faci. Multa bafta in aventura europeana si sper sa ne tii la curent cu evolutia turei.

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Luc,

    Mersi frumos! Este ok, te-am inteles perfect! Desigur ca o sa va tin la curent despre tura mai ales pe Facebook!
    Sarbatori Fericite!
    Claudiu

    RăspundețiȘtergere
  6. Hristos a inviat!
    Astazi 20 aprilie 2014, in ziua cea mai sfanta a Crestinatatii, in sfanta zi de Pasti, vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea lungului si dificilului meu tur europen pe care-l voi incepe peste 2 zile. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat si carora le voi dedica pasuri in Muntii Europei. Multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Raz Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si carora le datorez o super bicicleta si un excelent echipament pe care vi-l voi prezenta marti, cu o zi inainte de plecarea mea in tura. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Cu respect, Claudiu

    RăspundețiȘtergere
  7. SUPER MOGA,
    Ma bucur ca ai un echipament demn de o asemenea incercare. Sa ai grija de el ;-)
    Drum bun!
    T

    RăspundețiȘtergere
  8. Aaa... si pentru o asemenea bicicleta cred ca-ti trebuie un cort de "o persoana + o bicicleta" :-)
    Tot T

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, pai, voi avea si un cort ca lumea da doar maine intru in posesia lui cand trec prin Arad.

      Ștergere
  9. Un sfat de traseu pana in Germania si inapoi ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde de unde pornesti din Romania si depinde daca vrei si munte sau un traseu mai usor. Ti as sugera sa o iei spre Budapesta si de acolo pe traseul ciclabil pana la Viena, apoi Passau si mai incolo pana unde vrei sa ajungi in Germania.

      Ștergere
  10. Drum bun si toate cele bune, Claudiu !

    RăspundețiȘtergere
  11. Si vroiam sa te mai intreb daca exista vreo problema la vami. Trebuie sa intrii inapoi in tara pe unde ai plecat?

    RăspundețiȘtergere
  12. deci tu vrei in vacanta dar nu pe banii tai

    RăspundețiȘtergere