tag:blogger.com,1999:blog-7762912123960971981.post9209312514009861866..comments2023-10-08T03:16:52.986+03:00Comments on Claudiu MOGA -blog de aventuri cicloturistice: 5) - Turul Papadiilor Panonice 2012 – 1000km in Europa Centrala –partea 5 – Cicloturism prin frumoasa SlovacieClaudiu Mogahttp://www.blogger.com/profile/15990855219608491281noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-7762912123960971981.post-19047420838901576602012-05-05T07:54:41.389+03:002012-05-05T07:54:41.389+03:00Am gasit aici un filmulet: http://www.youtube.com/...Am gasit aici un filmulet: http://www.youtube.com/watch?v=Mtr9Ht9yC8E poate ei numesc acest preparat ciorba de burta, insa el n-are nici cea mai mica legatura cu ceea ce numim noi ciorba de burta. Nu seamana nici la gust, nici la consistenta si nici la modul de preparare. s-o fi numind ciorba burta dar cele doua preparate, ciorba romaneasca si cea slovaca n-au decat o legatura comuna, aceea ca se introduce burta in preparat, atat si nimic mai mult.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7762912123960971981.post-38852366614950657232012-05-04T09:56:03.527+03:002012-05-04T09:56:03.527+03:00Nu se poate numi la romanica, dar in Slovakia, da....Nu se poate numi la romanica, dar in Slovakia, da. Asa e ciorba lor de burta: http://www.google.ro/search?hl=ro&cp=8&gs_id=je&xhr=t&q=drzkova+polievka&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&biw=1600&bih=704&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=jXujT9_0B9TP4QTiy5Vd (e un link cu imagini de pe google, chiar dak arata ciudat). Chiar si cea de la plic e rosie :) CamiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7762912123960971981.post-49550955429720415342012-05-03T20:12:53.703+03:002012-05-03T20:12:53.703+03:00Din experienta mea de bucatar profesionist ceea ce...Din experienta mea de bucatar profesionist ceea ce ai mancat tu acolo nu se poate numi niciodata ciorba de burta. Ciorba de burta este o ciorba extractiva, si nu contine suc de rosii sau bulion, ca in cazul de fata. Pare a fi un fel de tocanita sau maxim o supa ingrosata. cat despre burta, aceasta nu poate fi decat de vita, nu exista ciorba cu burta de porc, exclus asa ceva.Chelstonenoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7762912123960971981.post-20046793761082989902012-05-03T09:08:05.012+03:002012-05-03T09:08:05.012+03:00E frumoasa si portiunea din nord, spre Poprad, si ...E frumoasa si portiunea din nord, spre Poprad, si cea din Tatra Joasa. De asemenea, de-a lungul Dunajec-ului, la granita cu Polonia. Din pacate n-am fost cu bicicleta. Doar ca turist si ca speolog (deocamdata). CamiAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7762912123960971981.post-33940107427883173932012-05-02T18:09:06.420+03:002012-05-02T18:09:06.420+03:00Multumesc mult de informatii. Intr-adevar buna ber...Multumesc mult de informatii. Intr-adevar buna berea Zlaty Bazant si ciorba lor de burta.<br />Nu am ajuns pe langa Kosice. In 2008 am facut un tura prin Mt. Slovaciei pana in Tatra. <br />Acum am pedalat doar pe langa Dunare in Slovacia.Claudiu Mogahttps://www.blogger.com/profile/15990855219608491281noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7762912123960971981.post-50984690367259370632012-05-02T10:28:33.461+03:002012-05-02T10:28:33.461+03:00Fazanul auriu (Zlatý bažant)e o bere buna si destu...Fazanul auriu (Zlatý bažant)e o bere buna si destul de scumpa dar sunt si varietati mai ieftine,Šariš, de exemplu. Şi cu tăriile stau foarte bine si duc foarete mult dar le place şi vinarsul nostru :) Tocanita cu burta de porc este ciorba lor de burta, držková polievka. Este foarte diferita de ceea ce numim noi ciorba de burta dar e gustoasa. Ai ajuns in Slovacia si pe langa Kosice? CamiAnonymousnoreply@blogger.com