Totalul afișărilor de pagină

vineri, 7 iulie 2017

6-Turul european 2017, 5090 km prin 8 tari in 48 zile, Ep.6 (Bulgaria de nord-vest)

In Kosta Percheva facem o pauza sa mancam ceva.
Pe aici gasesc o prelata pe gustul meu.
In apropiere de Kula intalnim un motociclist care face turul lumii. Geani este incantat sa-i ia un interviu si sa-l filmeze.
Avem o catarare frumoasa spre Kula. Geani in ciuda faptului ca este cam gras se decurca de minune.
Culturi manoase de cereale putem intalni inainte de oraselul Kula.
Aproape de granita cu Serbia cotim la stanga sa mergem sa vizitam stancile de la Belogradchik. Vom campa langa localitatea Rakovitsa.
Day 11, 141km, Rakovitsa - Belogradchik - Zajecar Azi pedalam pe un traseu pitoresc cu trafic redus. Pe langa Belogradchik ajungem la un lac.
Nu mai avem mult pana la faimoasele formatiuni carstice.
Peisajul este de vis.
In apropiere se zaresc niste munti.
Continuam sa pedalam pana ne ratacim si nemaigasind nici o vama cu Serbia, ne vedem nevoiti sa facem cale intoarsa. Ne prinde noaptea si ajungem in Serbia unde gasim un excelent loc de cort intr-un parc in orasul Zajecar.
Day 12, 58km, Zajecar - Brestovacha Banja, Ajungem la un frumos complex turistic.
Lacul este plin de pastravi.
Vizitam si o manastire din secolul al XII -lea.
Dupa inca vreo 20km de pedalat ajungem la un complex turistic la Brestovacha Banja. Aici urmeaza sa ne relaxam toata ziua. Apoi campam in zona. Day 13, 110km, Brestovacha Banja - Bobovo, Azi incepem ziua cu o catarare spre Zagubica, facem un pas de 875m. Facem un popas in localitatea Krepoljin unde gasim un localnic care o rupe pe romaneste. De aici incepe un traseu montan pitoresc spre Petrovac. Avem o zona carstica pe valea unui rau.