Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 8 februarie 2017

15- TURUL CIPRULUI pe 2 roti - 2016, Ep. 15

Dupa ce petrec o seara agreabila in Pyla, ma pun cu cortul exact in locul in care m-am pus in prima noapte a calatoriei mele cipriote. Sunt in ultima noapte din tur. Ma plimb pe malul marii si cant `Singur te caut in noapte, Unde esti, unde esti? Singur pe plaja pustie ratacesc!` Iata vine si ziua de 21 noiembrie in care va trebui sa-mi iau ramas bun de la minunata insula.
Am doar 13 km de pedalat pana in Larnaca. Aici ma plimb prin orasul vechi si admir biserica Agios Lazarus.
La subsolul acestei capodopere al artei bizantine se afla mormantul prietenului lui Isus Hristos, Sfantul Lazar.
Ratacesc prin centru, am mult timp la dispozitie.
Sunt multumit de aceasta calatorie si realizez ca fiecare zi e un cadou pt. omul drept si curat.
Ma plimb si pe faleza.
Privesc valurile care m-au incantat 7 luni in paradis.
Mai vizitez o moschee.
Si admir un fort.
E momentul sa savurez niste bere Keo la halba.
Si uite asa imi trece ziua, soarele se pregateste sa apuna iar eu voi avea sa mai pedalez cativa km. pana la aeroport.
Ajuns cu bine la aeroport mi se permite sa iau si bicicleta in avion contra sumei de 35EUR. Zborul decurge bine dar avem o mica intarziere. Ajung pe aeroportul Henri Coanda la miezul noptii. Surpriza, nu ma asteapta nici un prieten, iar pensiunile s-au inchis. Stau la aeroport vreo 2 ore si consum din Billa pana la ora 2AM, apoi pedalez pana langa Corbeanca unde ma pun cu cortul la ora 3AM. Afara sunt 5 grade.
Azi 22 noiembrie pedalez pe un frig patrunzator pana in Targoviste unde voi dormi la o pensiune dupa ce petrec o seara agreabila. Ziua urmatoare vizitez o biserica din municipiu.
Ma inchin la o troita.
Si pastrez un moment de reculegere in memoria marelui erou national Tudor Vladimirescu, martirizat prin aceste locuri.
Pedalez pana in Fieni unde voi sta la o pensiune. Azi 24 noiembrie imi voi indeplini visul sa traversez Carpatii pe vreme de iarna. Pedalez spre Sinaia pe un frig serios.
Peisajele sunt de vis, mi-a fost dor de Carpati!
Ajuns la cota 1000 este cazul sa sarbatoresc reusita la o cabana. Am reusit!
De aici urmeaza coborarea spre Sinaia de unde iau un tren pana in Brasov. Pe la 2AM caut o pensiune prin Brasov fara succes, ma pun cu cortul la iesire din Brasov pe un camp. Pe la 10AM cand ma trezesc totul e alb si inghetat in jurul meu, iar eu aveam sac de dormit de 3 sezoane. Pedalez pana la Codlea de unde imi cumpar un nou smartphone cu abonament pe 2 ani si iau un tren pana la Arad. Ajung ziua urmatoare la 2AM la Arad si decat sa mai astept cateva ore pt. un tren spre Ineu ma urc pe bicicleta si dupa 4 ore la ora 6AM, sambata , 26 noiembrie ajung in Ineu, la casa parinteasca, dupa o absenta de 7 luni jumate! Traiasca cicloturismul!