Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 28 ianuarie 2017

13- TURUL CIPRULUI pe 2 roti - 2016, Ep. 13

Stau si privesc vasele pe marea linistita.
Deodata am privilejul sa zaresc o testoasa esuata.
Animalul este enorm, nu stiu cum a aterizat aici.
Apoi ma mai plimb pe sub palmieri.
Toata ziua ma voi relaxa in insoritul oras. Ma intalnesc la o bere si o poveste cu un prieten Andrei care locuieste aici. Avem ce povesti. Apoi ma mai plimb prin oras si intalnesc un magazin care-mi aduce aminte de copilarie.
Mi-e dor de farmecul si inocenta acelei epoci apuse.
Vizitez si ma simt bine toata ziua iar pe la miezul noptii ma risc si ma pun cu cortul intr-un parculet in plina metropola langa niste blocuri. Dorm foarte bine pana la ora 10 si cand ma trezesc observ ca sunt privit insistent de mai multi cetateni. Interesant ca nu m-a deranjat politia comunitara. Asta denota gradul de civilizatie si de permisivitate a autoritatilor cipriote fata de calatorii veloambulanti. Aveam in cont bani sa stau o noapte la cel mai luxos hotel din urbe dar am preferat ca de fiecare data, aventura! Si trebuie sa mentionez ca am refuzat propunerea lui Andrei a sta gratuit cateva zile in apartamentul sau.
Acum este marea intrebare, sunt in 16 noiembrie, o zi mai racoroasa si cu vant puternic. Toamna s-a instalat brusc in Limassol. Azi nu ma voi mai baga la nici o baie in mare. Biletul de avion il am pt. 21 noiembrie seara. Oare se merita sa mai investesc sa-mi cumpar o roata noua pt. doar cateva zile! Se pare ca da, nu rezist tentatiei sa mai pedalez prin muntii si la primul bike shop dau 60 EUro de data asta pe o roata ca lumea. Cum ies din oras trec pe langa un sit arhelogic.
Aici s-a aflat infloritorul oras antic Amathus.
Dupa ce iau micul dejun la un restaurant, imediat la stanga se face drumul spre munte. In curand o sa am parte de o catarare spectaculoasa.
Pe traseu intalnesc leandrii.
Dupa cativa km de catarare am parte de o frumoasa panorama.
Am mai facut un pas in Mt. Troodos.
Urmeaza coborarea spre localitatea Eptagonia. De aici o iau la stanga, fac un detur spre Arakapas sa vizitez o biserica.
Mai descopar inca o bisericuta si mai interesanta.
Ma plimb putin si prin cimitir.
Apoi petrec o seara agreabila discutand cu niste localnici la o taverna. Cand mi se face somn mai pedalez cativa km inapoi pana langa localitatea Eptagonia unde voi campa intr-un loc excelent langa un smochin. Dorm foarte bine si vine o noua zi insorita de pedalat.
Dupa Melini urmeaza o noua catarare importanta.
Cipriotii de la munte sunt oameni gospodari care profita de orice lot de pamant sa faca agricultura de subsitenta.
Dupa Farmakas urmeaza coborarea pe E904.