Totalul afișărilor de pagină

duminică, 3 aprilie 2016

4 - Peste 1000km iarna prin Romania si Serbia 17 II - 5 III 2016 - Ep. 4

Spre seara ajungem la Donji Mihalovac unde vom petrece o seara agreabila la un restaurant select apoi vom dormi la o pensiune de 3 stele. Pizza si vinul rose au fost delicioase.
Day 8 Donji Mihalovac - Golubac - Veliko Gradiste 70km Dimineata mergem sa vizitam orasul. Ne oprim sa luam micul dejun la un restaurant unde ne intampina o frumoasa fata. La fel de draguta a fost si tanara ospatarita.
Zona are un potential turistic demn de luat in seama.
Ne vedem de drum si facem o mica pauza la iesire din oras sa mai facem o fotografie.
Dunarea are o largime considerabila in acest loc.
In curand urmeaza o frumoasa catarare iar in varful sau ne intampina o pajiste plina de flori.
Ador aceste gingase vestitoare ale primaverii.
Fiind mai dibaci pe catarare ajung primul sa ma bucur de covorul floral, dar in curand apare si Razvan.
Printre atatea flori nu pot sa fiu decat in extaz si reverie.
Se pare ca am castigat ceva altitudine.
Pe traseu ne prinde si o ploaie si prima oprire o facem dupa vreo 2 ore la carciuma lui Toma unde mancam niste ciorba de oaie inauntru. Afara pe terasa e prea frig.
Traseul e pitoresc pana in Veliko Gradiste. Avem parte si de o pista ciclabila pe traseu dar la intrare in oras Razvan are ghinionul sa fie atacat de un copil cu niste pietre. Noroc ca nu a fost nimerit. Seara o incheiem agreabil la un restaurant de nota 10 unde mancam excelent si consistent la un pret decent. Apoi ne cazam la localul Panorama patronat de un domn in varsta si chior care ne jecmaneste oferindu-ne o camera mica cu 3 paturi imputite si o baie execrabila la suma de 3400 dinari adica 30EUR. Am parte de o noapte de cosmar in care abia apuc sa adorm spre dimineata din cauza saltelei de proasta calitate. Singurul lucru placut pt. amintirea mea de la aceea cazare ramane intalnirea cu un caine negru cu par carliontat care seamana cu Zdreanta al marelui Tudor Arghezi din indepartata mea copilarie studioasa si zburdalnica. Si totusi prealabila cina de la restaurant a fost colosala. Pofta buna!
Day 9 Veliko Gradiste - Ram - Bela Crkva 30km Ziua urmatoare vremea este ingrozitoare. Pedalam pe un vant frontal si o ploaie marunta la temperaturi aproape de zero grade. Dupa 20km de chin ajungem in Ram, locul unde se trece Dunarea cu bacul. Aici avem de asteptat 3 ore pana la momentul traversarii Dunarii. Mergem sa vizitam ruinele unei cetati.
Cetatea se spune ca a fost construita din ordinul sultanului Baiazid care a poposit pe aceste meleaguri incarcate de istorie.
Ne plimbam putin prin cetate.
Cateva bastioane s-au pastrat destul de bine.
Langa cetate gasim un restaurant unde intalnim un domn care vorbea limba romana.
Aici gasim un basorelief original.
Dupa multa asteptare in sfarsit vine momentul imbarcarii pe bac.
Ne luam ramas bun de la acest mic port dunarean.