Totalul afișărilor de pagină

vineri, 18 martie 2016

1 - Peste 1000km iarna prin Romania si Serbia 17 II - 5 III 2016 - Ep. 1

Protagonisti - Pantani Carpaticus - veloaventurier si liberschimbist - 37 primaveri
Razvan Anton - prietenul meu din Ontario, Canada - 48 ani
velomartoaga lui Carpaticus - trekking Radon, bicicleta care a vazut peste 25 tari alaturi de stapanul sau
velodromaderul lui Razvan - Rozalina Dulcinea - MTB delicat restaurat aflata la a 6-a expeditie din cariera
Iata soseste si fericita zi de 17 februarie 2016 cand 2 ciocoflenderi buni prieteni se suie pe 2 bicle nazdravane si purced in prima lor expeditie pe anul in curs. Ne luam ramas bun de la parinti si catelusa si de la confortul casei mele din Ineu si ne indreptam spre marea aventura pe o vreme de iarna mai molcoma oarecum. Ura traiasca aventura pe 2 roti!
Day 1 50km Ineu - Tarnova - Siria - Minis - Paulis Pornim tarziu de acasa pe la ora 16. Eram nerabdatori, nu mai facusem o tura impreuna de cativa ani si acum s-a ivit ocazia sa ne intalnim la o tura mai friguroasa dar pe care ne-o doream de multa vreme. In prima zi pedalam doar 50km pana la Paulis. Trecem prin Tarnova iar in Maderat trebuie sa ne oprim caci pe Razvan il ia durerea de cap. Constatam ca facuse imprudenta sa nu-si foloseasca caciula din dotare. Intr-adevar iarna de la noi nu se compara cu cea din Ontario dar totusi pe bicicleta te trage putin curentul deci este imperios sa porti o caciula cand pedalezi in luna februarie. O data problema remediata, putem continua tura. De la Masca ne prinde noaptea, trecem si prin Siria iar la Minis facem o pauza de bere si discutam cu niste localnici cam obraznici si tupeisti. Mai avem cativa km de pedalat pana la Hotel Rusca din Paulis unde vom dormi in 2 camere separate sa avem tot confortul. Inainte de culcare mergem la un restaurant turcesc, mancam ceva si bem o sticla de vin rosu. Somn usor!
Day 2 80km Paulis - Lipova - Timisoara - pana la 19 km de Buzias Ne odihnim bine si cand iesim afara din hotel gasim o vreme prielnica de pedalat. A iesit soarele. pedalam cativa km pe drumul E68 iar din Lipova cotim la dreapta spre Timisoara pe un drum judeten cu trafic modest. Dupa Neudorf, ultima localitate din judetul Arad, incep cateva catarari lejere si drumul este cam prost pe o distanta de cativa km. Ma opresc chiar inainte de a intra in judetul Timis sa-l astept pe Razvan care si-a luat un bagaj cam voluminos cu el.
Dupa Giarmata pe ultimii 10km pana in Timisoara avem un trafic infernal. Ne oprim sa mancam ceva la un restaurant inainte de a intra in marele oras. Vom traversa apoi orasul fara pauza pt. ca nu prea suntem incantati de marele orase. Mai pedalam vreo 20km pana gasim pensiunea La Puiu unde vom petrece o seara agreabila si ne vom caza. Day 3 85km Pensiunea La Puiu - Buzias - Lugoj - Caransebes Ziua urmatoare facem primul popas la Buzias unde poposim la o celebra terasa care din pacate este inchisa.
In acest avion este amplasat un bar.
Admiram niste fotografii. Asa arata avionul in anul cand se nastea un boem ciclociocoflender al neamului roman.
In 2004 avionul era o epava unde se defecau ciorile si boschetarii.
In zilele noastre de relativ reviriment socio-economic in acest loc vara se pare ca lumea se simte bine.
In Lugoj facem urmatoarea oprire sa mancam la un restaurant. In continuare ne luptam cu un vant puternic din fata iar pe ultimii 20km pana in Caransebes ne bate si o ploaie marunta agasanta. Inaintam greoi si dupa chinuri sustinute ajungem in Caransebes unde oprim la o pensiune de 4 stele la intrare in oras. Aici vom stationa 2 zile caci Razvan se resimte, are mici probleme cu gatul. In cele 2 zile am facut 2 ture in centru si ne-am oprit de fiecare data la cate o pizza excelenta si o carafa de vin alb la pizzeria Roberto
Day 5 Caransebes - Rusca - Cornereva - Baile Herculane 80km Iata vine si ziua nr. 5 cand ne asteapta o frumoasa etapa. Vremea este insorita si ne luam la revedere de la pensiunea unde ne-am refacut. Conditile au fost excelente deci pot sa recomand acest minunat loc turistic.
Dupa 28km de pedalat facem pauza la o inedita manastire.
Razvan este incantat!
Aici intalnim si o veche pictura pe stanca care se spune ca ar fi facatoare de minuni.
Tot aici putem admira si un basorelief in lemn a martirilor Brancoveni.
Este momentul sa ne inchinam! Dominus Dei ora pro nobis!`
Tricolorul ne zambeste, iarna ne va parasi in curand!