Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 6 ianuarie 2016

2 - O saptamana de vis prin Apusenii mei dragi 2015 - episodul 2

Spasit intru in biserica sa ma reculeg. Sunt singur in sfantul lacas asa cum mai toata viata ma voi strecura stingher si umil in fata unui destin implacabil. Multumesc Divinitatii pt. fiecare clipa de incantare, sanatate si armonie. Pandesc si anticipez cu febrilitate calea sinuoasa a unui suflet chinuit in asteptarea revelatiei si a inaltarii spirituale. Cicloturismul m-a apropiat mai mult de `Cel Milostiv`care a zamislit lumea aceasta atat de frumoasa si de sublima.
E momentul in meditatie sa ma cufund in rugaciune.
Inca din copilarie m-au fascinat basmele si vietile sfintilor.
Ave Maria ora pro novis!
De mult, in urma cu 15 ani, student fiind am facut o tura prin Muntenia pe urmele marelui martir Brancoveanu. Amintirile ma rascolesc. Amintirile unei tinereti atipice traite pe 2 roti. Aveam o desaga de pelerin si citeam `Pelerinul Rus`. La fel ca alde Becali dar fara sa fi muscat din ticalosia si pacatosenia acestei lumi desarte candva urlam si eu `Hristoase Dumnezeule, viata mea si tot ce am vreau sa ti-o inchin tie!`
Imi amintesc de Grecia si de primii imparati crestini.
Tu maica preacurata si purure fecioara nu ma lasa sa ma pierd in mrejele acestei lumi materiale desarte si inselatoare!
`Dominus Dei, Pater Noster Mirabilis` pe tine te voi sluji si voi lepada pacatul care mi-a manjit tineretea.
Dupa atata reculegere si rugaciune incepe distractia, catararea spre pasul Vartop care are 13km de serpentine cu panta de pana la 12%. Este una din cele mai frumoase catarari din Romania si una din preferatele mele. Pe traseu intalnesc si niste vaci dupa ce urc cativa km.
In nici 2 ore dovedesc catararea si din Vartop incepe coborarea spre arieseni si se intra in judetul Alba. Inspre Arieseni intalnesc gospodarii bine puse la punct.
Casele in general sunt din lemn.
Intalnesc multe capite de fan.
Ajuns in Arieseni ma opresc la o bere la o mica terasa. Apoi voi merge la pensiunea Mama Uta unde voi manca bine si voi dormi in zona cu cortul.
Day 3 Garda de Sus - Casa de Piatra -Padis - Undeva pe un platou alpin la cota 1500 in Muntii Vladeasa 30km. Ziua urmatoare imi dau trezirea prietenii mei Camelia si Vicu cu care am decis in prealabil sa facem un frumos circuit in Apuseni cu cat mai multe trasee off-road. Pt. inceput dupa ce isi lasa masina la niste cunoscuti, o luam in amonte de Garda Seaca, afluent al ariesului inspre catunul turistic Casa de Piatra. Primii 10km sunt asfaltati. in aproximativ o ora ajungem in mica localitate unde gasim un muzeu etnografic.
Aici facem o mica pauza sa bem ceva si sa mancam o placinta moteasca cu afine delicioasa. Zarim si un panou turistic care ne informeaza despre obiectivele turistice ale zonei.
Zona are un farmec aparte cu peisaje de vis.
de aici incepe o catarare mai sustinuta spre Padis si in curand ajungem la pestera Coiba Mare.
Vegetatia este abundenta si salbatica. Observam si multi brusturi.