Totalul afișărilor de pagină

duminică, 22 noiembrie 2015

3 - Expeditie pe 2 roti in Alpi 2009 (3600km in 40 zile) - partea 3 - TIROLUL si BAVARIA ALPINA!

In continuare pedalez pe valea raului Inn avand parte tot de peisaje stralucite.
Dupa orasul Imst am parte de o noua catarare BIG importantanta. Este vorba despre un pas spectaculos.
Ma asteapta peisaje de vis.
In curand fac un popas sa mananc ceva din traista intr-un loc pitoresc.
Urmeaza un traseu foarte atractiv.
Aceasta catarare este printre cele mai interesante din tot turul.
Dupa peste 2 ore de urcat ajung in varf si sunt fotografiat de un motociclist neamt.
Ura sunt la aproape 2000m si am mai cucerit un BIG!
Urmeaza o super coborare pana in localitaea Elmen. Aici ma intalnesc cu un cuplu din Noua Zeelanda care faceau turul lumii pe bicicleta.
In Elmen fac popas la un local unde maa imprietenesc cu niste tineri care ma invita la un barbacue party si ma simt bine toata ziua! Pt. inceput servesc un vinisor! Traiasca cicloturismul!
Ziua urmatoare pedalez iar intr-o zona montana superba iar dupa localitatea Forchach incepe o noua catarare spre pasul Gaicht.
Intrarea in Bavaria o fac cucerind un nou pas BIG.
Zona este destul de atractiva.
In cateva ore ajung la Oberstdorf la motelul unde erau cazati colegii de la clubul BIG Challenge. Aici sunt primit cu caltura si entuziasm si reusesc sa-mi surprind colegii cu isprava de a urca fiorosul Kitzbuhler Horn cu bicicleta incarcata. Urmeaza un chef de zile mari. Suntem ciclocataratori din Franta, Belgia, Olanda, Italia, Spania,Ungaria, Lituania si Romania.
Claudio Montefusco, important ciclist amator si jurnalist din Barcelona, coleg cu mine de club, imi ia un interviu si astfel in noiembrie 2009 am aparut in prestigioasa revista Pedalier, nr. 32, care are un tiraj de 100 000 exemplare.
Ziua urmatoare mergem sa facem 3 catarari BIG in Alpii Bavariei. Pentru prima data in viata urmeaza sa fac BIG-uri ca si occidentalii. Adica mergand cu masina pana la poalele pasului si apoi pornind in regim de concurs si fara bagaje sa cucerim catararea. Primul BIG ce-l facem este Wallberg Strasse.
Urmeaza Spitting Sattel care este putin mai dificil.
Pe aceasta catarare am iesit pe locul 5 iar la final presedintele clubului Daniel Gobert, mi-a spus `You are a good climber. Romania should be proud of you!`
Eu cu Kona Sutra a mea daruita de patronul Mircea Florescu, eram cu cea mai modesta bicicleta, ceilalti ciclisti avand biciclete de mii de euro din carbon. Si totusi m-am comportat onorabil chiar si cu bicicleta de 15,5kg.
Ultima catarare BIg pe ziua de azi e Seeberg Sattel. Pe aceasta catarare mi-am permis sa fac o pauza de 30 secunde sa fac o poza.