Totalul afișărilor de pagină

vineri, 19 iunie 2015

3 - Veloexpeditia BALCANICA MIRABILIS 2015 - Partea 3 "Paradisul bosniac - Jablanica si Neretva River"

La iesire din Sarajevo pedalez pe o autostrada pe noapte vreo 10km apoi dupa Blazuj se termina autostrada si dupa inca cativa km. pe la miezul noptii ma introduc intr-o casa in constructie din localitatea Hadzici si dorm la sac.
Ziua urmatoare este din nou frig, mai am de facut o catarare serioasa, apoi vine o frumoasa coborare. Trec si pe langa sate idilice.
Din Bradina am o frumoasa coborare pana in orasul Konjic unde am parte de ceva adrenalina intalnind un om de treaba care-mi da de baut si mancat si imi arata frumosul sau oras.
Aici ma intalnesc cu minunatul rau Neretva pt. prima data in tur.
Admir mai multe moschei in aceasta urbe.
In continuare pedalez pe langa Jablanicko Iezero, un mare si spectaculos lac de acumulare.
Vremea este inca cam capricioasa si e frig.
Day 9 28 V ora 21 57 Sunt in Jablanica la unul dintre cele mai renumite restaurante din toata Bosnia. Se numeste Zdrava Voda. Aici se mananca super iar o bere la halba costa 5KM, adica 2,5EUR. E mai scump ca la Moara cu Noroc dar suntem in Muntii Dinarici intr-un peisaj de vis Azi am pedalat nu prea mult, dar peste 50km, avand iar de facut un pas montan si luptandu-ma cu un frig teribil. La ora 9AM erau 8 grade la cota 800, deci pe la 1200m era mult mai frig. Am avut si o coborare spectaculoasa spre Konjic, unde a dat norocul peste mine. Am intalnit un cetatean care m-a cinstit cu loza - rachie, bere, cevapi si burek cu carne delicios in valoare de vreo 20KM. M-a si plimbat cu masina de m-a dus sa vad niste peisaje si un izbuc si sa pot face niste poze superbe.
A fost o zi perfecta. Acum pot sarbatori ca si-a revenit vremea. S-a incalzit si acum a iesit luna plina. E un cer instelat, aici voi pune cortul in localitate langa un muzeu. Maine e posibil sa ajung la Adriatica.
Ziua urmatoare vremea este perfecta si am coborare spre Mostar pe minunata vale a Raului Neretva.
Peisajele ma lasa cu gura cascata.
Nu mai este mult pana in Mostar.
Strabat si o zona de chei spectaculoase.
Ma simt in elementul meu prin acest paradis bosniac.
Raul este incredibil de curat si de lat.
Savurez cu intensitate fiecare peisaj.
Dulcinea Rozalina Mirabela s-a comportat minunat pana aici, se bucura si ea de deliciile naturii in sfarsit.
In curand intru in clima metiteraneana.
Drumul este impecabil, dar cam circulat.
Si mai am si cateva tunele de trecut.