Totalul afișărilor de pagină

marți, 2 septembrie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 11 - ALBANIA - Mon amour!

Nu mai avem mult pana intram in Albania din nou.
In Jorgucat, prima localitate suntem pacaliti la un magazin de catre o doamna care profitand ca nu vorbea engleza ne taxeaza cel putin dublu pt. o amarata de bere mica. Apoi ne oprim la un restaurant si mancam in sfarsit o ciorba dupa care tanjeam mult si o portie de mustaca delicioasa. Aici discutam cu proprietarul care este foarte amabil dar cam laudaros povestindu-ne despre cat de bine o duce el financiar si despre copiii sai realizati in America.
Ne decidem apoi sa facem un nightriding extrem. Avem de trecut un munte si cel putin 10km de catarare iar pe la ora 2AM dupa o coborare lunga si periculoasa la intrare in Sarande ne ataca niste caini fiorosi. Ma panichez, cad de pe bicicleta si incep sa urlu infiorator reusind sa scap de dulai. Ne punem la sac intr-o casa in constructie chiar inainte de catararea spre Sarande. Dormim bine si iata-ne pregatiti pt. o noua zi cu soare.
Am ajuns in sfarsit la Marea Ionica si ne plimbam prin cea mai importanta statiune din Albania.
Suntem fericiti si gasim un loc bun de baie unde ne relaxam cateva ore. Florin face baie pt. prima data in mare, asistam asadar la un moment istoric. Oare cati romani au pedalat jumate din Europa ca sa faca baie pt. prima data intr-o mare relativ exotica?
Aici e locul unde zabovim la plaja si baie. Eu trag si niste sarituri. intalnim si niste adolescente cu care conversam si facem poze.
Florin are succes mare in randul admiratoarelor albaneze!
Tot aici gasim cei mai frumosi palmieri din turul nostru.
Intalnim si vestigii ale trecutului glorios.
Dupa un popas atat de relaxant in Sarande vine momentul sa pornim la drum. Avem de facut toata coasta Albaniei care ne intampina cu o grea catarare.
Toata coasta sudica a Albaniei este plina de urcari si coborari spectaculoase.
Pedalam practic intr-un paradis sub un soare torid.
Peisajul este feeric, combinatia perfecta intre munte si mare cu o vegetatie generoasa si incantatoare.
Dupa o zi fabuloasa vom campa in satul turistic Qeparo pe proprietatea unui domn ce detinea o pensiune si inainte de a merge la somn suntem invitati si sa bem un vinisor cu proprietarul. Si aici dormim excelent si suntem in siguranta.
Urmeaza o noua zi cu peisaje de vis.
Vegetatia mediteraneana este spectaculoasa.
Din cand in cand facem cate o pauza de baie in astfel de locuri.
Dupa localitatea Himare incepe o teribila catarare si este foarte cald afara. Ne vom chinui asadar!
Moralul ne este ridicat de peisajele incredibile!
Satul Vuno ne impresioneaza cel mai mult.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu