Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 27 august 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 10 - OLYMPUS, METEORA si PINDUL de NORD

Catararea este foarte lunga dar peisajele sunt incantatoare. Lasam Marea Egee in urma.
Dupa vreo 2 ore de pedalat ajungem la mica statiune Prionia Olympus.
Aici impresionam niste tineri greci si ei pasionati de ciclism care insista sa se fotografieze cu indraznetii cicloturisti romani. Primim apoi din partea lor si ceva merinde pe care le infulecam cu nesat.
Dupa ce bem ceva la o cabana urmeaza coborarea spre Leptokarya iar de aici vom avea o splendida catarare spre Karia cu multe serpentine.
Lasam in urma Marea Egee dar si clima mediteraneeana.
Catararea este destul de sustinuta pe o distanta de cel putin 15km.
In drum spre Elassona intram in Grecia profunda.
Lasam in urma M. Olympus.
Dupa o zi plina ne punem cu cortul in mijlocul salbaticiei.
Urmeaza o noua zi plina de catarari de deal.
Dupa cateva ore de pedalat ajungem la faimoasa Meteora.
De aici mai avem cativa km. de urcat spre minunatele manastiri cocotate pe niste stanci uriase.
Cu siguranta suntem foarte multumiti de ce vedem.
Aceasta zona pare rupta din poveste.
Urmeaza sa ne indreptam spre pasul Katara aflat si el pe lista clubului BIG Challenge. Pe traseu ne bucuram de o flora inedita.
Trecem si pe langa multe palcuri de maci.
Ajunsi in pasul Katara urmeaza o scurta coborare apoi ne trezim ca drumul se transforma in autostrada alpina, pedalam vreo 10km pe ea pana ne trezim ca ne ia politia pe sus intr-o duba pe o distanta de 20km. pana ne scoate la un drum secundar de unde putem pedala linistiti.
Ajungem in Ioannina uzi leoarca, pe abrupta coborare spre oras ne-a surprins o violenta torentiala. Aici ne oprim la un delicios gyros.
Dormim in apropiere la cort.
Ziua urmatoare inainte de a ajunge in Albania mai bagam o splendida catarare BIG in M. Pind. Chiar in statiunea Aristi am facut o pana intr-un decor de vis.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu