Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 13 august 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 7 - LACUL OHRID, PERLA MACEDONIEI

Urmeaza o coborare spectaculoasa in serpentine.
In scurt timp ne surprinde un superb amurg.
Noaptea o petrecem la sacul de dormit pe terasa unui local care inca nu s-a deschis, pe malul lacului in localitatea Trpejca.
Dimineata incercam sa facem baie in lac dar apa este prea rece, avand parte de o primavara nesperat de ploiasa si friguroasa. Ne multumim sa contemplam imensa oglinda lagunara.
Descoperim si un monolit de o dimensiune considerabila.
Avem de urcat o panta serioasa pt. a ajunge la drumul carosabil care inconjoara lacul.
Peisajul este magnific. Admiram si biserica din Trpejca.
Ne bucuram sufletele cu mii de flori multicolore.
Urmeaza un traseu de vis.
Apa lacului este de o puritate incredibila.
Vegetatia pe malul lacului este si ea luxurianta.
Suntem pur si simplu nauciti de atata frumusete.
La un moment dat ajungem sa vedem si un mic sat plutitor.
Muntii din jurul lacului au un important fond cinegetic.
In Ohrid il pierdem pe Giani care nu mai vrea sa ne insoteasca din diverse motive. El va continua tura singur si va reusi sa pedaleze 5300km in Europa realizand tura vietii lui. Bravo fratica! Noi facem o pauza in orasul Struga unde mancam un kebab iar apoi ne vom opri intr-un sat turistic numit Radozhda unde savuram o bere sa ne luam ramas bun de la Macedonia si de la Giani.
Aici este prima data cand intalnim smochini in tur. Clima este submediteraneana.
Nu vom uita niciodata acest minunat lac.
Intalnim si alte plante care ne anunta ca Marea Ionica nu este departe.
Avem de urcat cativa km. pana intram in Albania.
Aici avem parte de o noua panorama generoasa.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu