Totalul afișărilor de pagină

marți, 15 iulie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 2 - BAILE HERCULANE si DEFILEUL DUNARII

Aici putem din nou sa admiram frumoasele exemplare de pin negru banatean, o specie endemica cocotata pe stanciile masivului Domogled.
Mergem si la 7 Izvoare si ne relaxam cateva ore in bazinele cu apa calda. Apoi am bucuria sa ma reintalnesc cu papagalul chel de la localul "La Termale".
Aici se mananca cei mai buni mititei din Romania.
Dupa o zi de exceptie ne punem cu cortul la intrare in statiune langa Cerna pe un teren privat.
Pana se trezeste Florin eu mai am timp sa merg prin gara sa servesc un mic dejun alcoolizat si sa admir frumosul edificiu realizat in stil baroc.
Cand vine Florin si ma gaseste cu sticla de bere in mana se supara pe mine si decide sa porneasca inainte spre Drobeta. Eu pornesc si eu in curand dar opresc langa Orsova sa mananc o ciorba de peste si sa admir Golful Cernei.
Of scumpa mea Dunare, ce dor mi-a fost de tine! Facand Defileul Dunarii cu bicicleta in urma cu 15 ani m-am indragostit irevocabil si irrefutabil de cicloturism, minunata activitate cultural-sportiva pe care cu timpul aveam s-o aduc la nivel de arta.
La vama de la Gura Vaii echipa noastra se mareste cu vajnicul Giani, un tanar de 42 de primaveri care visase de mult timp la aceasta calatorie initiatica. De vreo 2 ani discutam mult la telefon despre aceasta aventura. Iata ca momentul fericit a sosit. Giani pedalase tocmai de la Bucuresti sa vina la intalnire cu noi la Gura Vaii.
In curand pedalam pe malul sarbesc al Dunarii. Langa localitatea Tekija putem admira Golful Cernei si orasul Orsova.
In curand ajungem la un monument.
Urmeaza o catarare de aproape 3km iar Giani se descurca nesperat de bine considerand ca si-a luat vreo 50kg de bagaje cu el.
Mai pedalam cativa km. si ajungem in zona Cazanelor.
La un scurt popas ne intalnim cu 2 cicloturisti din Germania. Giani isi exerseaza limba engleza cu ei.
De aici avem o panorama deosebita asupra Defileului Dunarii.
Urmeaza o coborare pe cinste si pedalam intr-o zona de basm.
In curand incep sa apara tunelurile.
Urmeaza din nou o catarare iar in varful ei avem o excelenta panorama asupra Cazanelor Mari.
Peisajul este generos.
Pedalam intr-un decor fascinant.
Vegetatia de pe stanci este luxurianta.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu