Totalul afișărilor de pagină

vineri, 11 iulie 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 1 - BANATUL

Iata dupa multe luni de munca si asteptare vine si fericita zi de 23 aprilie cand 2 ciocoflenderi mioritici putin nebuni si idealisti dar si mari sportivi si depravati, eu Carpaticus si cu Florinel purcedem la drum pe 2 velodromaderi in intentia noastra de a cucerii Europa pe 2 roti. Cat vom rezista oare? Vom supravitui turei in care vorba amicului Florinel "Am pornit cu pretul vietii". Acestea sunt enigme pe care le vom deslusi candva. Forta si voia buna sa ne insoteasca! Eu am pornit din urbea Ineului unde domiciliez iar cu Florinel m-am intalnit in localitatea Horia dupa 42km pedalati. El venea din comuna Vladimirescu. Aici am facut pauza de o bere si apoi am pedalat pana in Arad unde in centrul orasului in fata Primariei am fost asaltati de reporteri care ne-au luat un interviu despre aventura noastra. In continuare am pedalat spre Timisoara unde m-am intalnit cu un important om de afaceri, domnul Horia Cardos, care mi-a daruit un superb smartphone Karbonn A99 cum nu mai vazusem in viata mea. Tin sa multumesc din suflet domnului Horia pt. marinimia sa. Apoi ne-am indreptat spre Bucovat unde am fost invitati de domnul Nelu Slusarciuc, sa dormim la pensiunea dansului de 3 margarete. A urmat o seara agreabila in care am mancat si baut bine povestind cu domnul Nelu si cu alti 2 oameni de afaceri despre diverse chestii si despre aventura noastra. Pe la 2AM a fost cazul sa mergem la somn! Noapte buna bravi betivi biciclisti!
Conditiile au fost excelente, am facut si un binemeritat dus apoi ne-am culcat fiind cam euforici dupa excelenta tuiculita. Dimineata pe la ora 9 am fost invitati la micul dejun de catre domnul Nelu. Sarut mana pt. masa!
A venit si momentul cand a trebuit sa ne luam ramas bun de la generosul patron. Sa traiesti draga Nelule! Nu vom uita niciodata pensiunea Celia unde ne-am simtit atat de bine!
Ziua urmatoare vremea este cam mohorata si urata iar eu ma simt cam distrus dupa excesul bahic din urma cu o seara. Dupa Buzias in prima localitate, oprim sa-mi trag sufletul.
Chiar la intrare in judetul Caras Severin trebuie sa luam o pauza, ne montam corturile in spatele unor boscheti langa drum, Am nevoie de 2 ore de odihna ca sa pot continua.
Dupa ce-mi revin, ma simt din nou bine si ne prinde noaptea pe traseu. Facem o pauza de hidratare la Berzovia, apoi pedalam pe noapte pana la Bocsa unde facem o noua pauza la un local. Urmeaza sa pedalam pana pe la 1AM cand ne punem cu cortul in apropierea localitatii Doclin. In timpul noptii ploua bine, si-mi intra apa in gioarsa mea de cort dar supravietuiesc cu bine si dormim pana tarziu.
In continuare pedalam pe un traseu pitoresc spre Oravita. La un moment dat ajungem la un loc de popas ideal.
Ajunsi in Oravita mergem la motel Pajura unde servim o excelenta ciorba de burta.
Ne prinde noaptea pe drum si pedalam pana la iesire din localitatea Potoc unde cautam un loc de campare. Intalnim si un arici simpatic.
In timpul noptii bate un vant nebun cat pe ce sa-mi rupa cortul. Ziua urmatoare ne continuam traseul, suntem la poalele Muntilor Aninei, intr-o zona interesanta.
In Sasca Montana ne oprim la o pensiune sa mancam ceva.
Eu aleg un delicios pastrav si o carafa de vin.
Urmeaza o catarare pe cinste spre Carbunari.
Ma bucur ca Florinel este un sportiv adevarat si urca foarte bine. In curand ajungem pe platoul montan din varf.
Urmeaza o frumoasa coborare spre Bozovici unde facem o pauza de masa. Aici gasesc niste mititei deliciosi si la un pret bun.
Apoi ne continuam drumul spre Iablanita, mai pedalam 20km pana ajungem la un local in mijlocul salbaticiei si aici ne vom pune cu cortul dupa ce sarbatorim putin in prealabil. Dormim foarte bine si iata-ne pregatiti pt. o noua zi de pedalat.
Ajungem si la Herculane si pt. inceput oprim la un restaurant sa mancam ceva.
Aceasta statiune se dezvolta tot mai mult de la an la an. Adica in fiecare an apar noi pensiuni. Zona are un farmec unic.
Ajungem si-n centrul statiunii unde ne intampina Hercule.
Pacat ca sunt inca multe cladiri de patrimoniu care inca sunt lasate in paragina. Hotel Ferdinand este una dintre ele.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti,Emilia Lemnaru - Mallnitz, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu