Totalul afișărilor de pagină

joi, 13 martie 2014

61 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari) - EPISODUL 61 (Ungaria si intoarcerea acasa)

Dupa ce m-am simtit bine toata ziua la spa, m-am pus la sac in spatele unei institutii din Daruvar si uite asa am dormit foarte bine in mijlocul unui oras de data asta in Croatia, o alta tara sigura pe care o recomand.
Va urma o zi in care voi pedala tare printr-o zona mai putin turistica a Croatiei trecand prin Slatina si D. Miholjak. Spre seara ajung in Ungaria si ma opresc in primul sat sa-mi astampar setea. Aici intalnesc un neamt simpatic cu care conversez si care-mi face cinste o halba de bere. Ce dor mi-a fost de Ungaria!
In Ungaria voi pedala pe ruta: Dravaszabolcs - Matty - Siklos - Villany - Boly - Mohacs - Gara - Melykut - Szeged - Mako - Nagylak De aici mai pedalez putin pana in satul Matty unde voi dormi la sac langa un local dupa ce ma simt bine in prealabil cu niste unguri.
Dimineata admir niste flori.
Urmeaza sa pedalez printr-o zona interesanta. Trec prin oraselul Siklos si apoi fac o pauza langa Villany unde gasesc o zona viticola prospera.
In curand ajung si la o nostima domnisoara confectionata din fan.
La Mohacs trec Dunarea cu bacul.
In Csatalja pot gusta un excelent langos.
Aici ma imprietenesc cu un caine dragalas pe care-l hranesc cu niste fursecuri.
In satul Gara sunt invitat la un chef.
Pe aici fac o inspectie prin curtea oamenilor si gasesc un vechi cuptor.
De asemenea pot admira niste oale vechi.
Dar cel mai mult imi place un ancestral utilaj de pompieri.
In continuare pedalez pana in Bacsbokod unde voi dormi la sac intr-un parc. Vine si ziua de 18 august cand ma decid sa stabilesc recordul turei la pedalat. Ma scol de dimineata si bag puternic pana langa Szeged unde opresc sa mananc bine.
Apoi pedalez puternic pana in Romania intrand in tara pe la Nadlac. De aici pedalez pana la Pecica, urmeaza Turnu si ma prinde noaptea pe langa Dorobanti.
Am pedalat deja peste 200km, am dat recordul si am recuperate ziua pierduta la inceputul turului. In Dorobanti opresc sa ma simt bine, apoi dorm la sac pe un camp din apropiere. Vream totusi sa dorm o noapte si in Romania.
Supravietuiesc cu bine si noptii din Romania iar ziua urmatoare merg la strandul termal din Curtici unde ma simt bine aproape toata ziua.
De aici mai am de pedalat doar 50km pana acasa unde sunt bine primit de familie iar catelusa Candy este cea mai fericita! Si astfel s-a incheiat o noua epica veloaventura a subsemnatului.
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!