Totalul afișărilor de pagină

duminică, 26 ianuarie 2014

27 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 27 (Nockalmstrasse, Gmund si Malta)

Satisfactia mea este mare pedaland din nou la cota 2000 iar peisajele sunt de vis.
In curand ajung la al 2-lea pas de peste 2000m din aceasi zi. Ma simt perfect. S-a meritat efortul.
Urmeaza lunga coborare spre Innerkrems. Dupa cativa km. opresc sa admir un copac vesel si sprintar.
Intr-adevar impresionanta este aceasta sosea alpina, una dintre cele mai frumoase din Alpi.
Austriecii sunt mari amatori si iubitori de sculptura in lemn. Destul de des ma bucur de astfel de opere de arta.
Mai am doar 12 serpentine pana jos, este tarziu si in curand ma va prinde noaptea in munte dar eu inca stau si savurez clipa alpina ce mi-a fost dat.
Mai cobor cativa km. pana ajung la o pensiune care din pacate este inchisa la aceasta ora tarzie. Aici admir o vaca sculptata si pictata.
Inca o vaca inerta si inanimata imi atrage atentia.
Urmeaza coborarea mea spre Innerkrems. De aici pedalez in josul unui rau pana in Kremsbrucke unde desi este duminica reusesc sa gasesc la o benzinarie un mic magazin Spar de unde pot sa ma aprovizionez cu ceva mancare si pot sa savurez chiar si o bere Gosser pana imi incarc GPS-ul. Apoi voi dormi cu cortul chiar langa localitate. Si uite asa a trecut o zi perfecta in Alpi.
Ziua urmatoare mai am de pedalat doar 9km pana in superbul burg medieval Gmund - orasul artistilor.
E momentul sa vizitez aceasta bijuterie urbana de la poalele Alpilor.
Orasul este traversat de frumosul rau Malta.
Orasul se mandreste cu o zvelta si inalta biserica dar si cu un castel medieval.
Urmeaza sa abordez un traseu mai putin cunoscut de catre europenii din est, voi face superbul traseu alpin numit Maltatal care urca aproximativ 30 km din orasul Gmund pana la un complex turistic alpin situat la cota 2000 din inima Alpilor. Pt. inceput am de pedalat 10 km pe o sosea cu panta de doar 2% spre localitatea Malta.
In curand ajung in Malta care este situata intr-o zona de vis inconjurata de munti.
Aici nimeresc tocmai in toiul unei mari sarbatori ce are loc o singura data pe an. Ascult o fanfara, privesc niste dansuri ale unor tineri si urmaresc si o parada a unor vehicule ciudate si impodobite bizar.
Admir mult atmosfera relaxanta si festiva, atitudinea joviala si deschisa a oamenilor si sunt incantat de straiele lor traditionale si muzica lor.
Imi continui tura. De aici drumul urca lejer si peisajele sunt tot mai atractive.
Dupa doar 2-3km ajung la un monument al naturii mai rar intalnit, un fel de mini Stonehenge amplasat in mijlocul Alpilor. O bucata din renumitul monument britanic pare ca s-ar fi teleportat pe aceste superbe meleaguri austrieci.
In apropiere de catunul Koschach, incep sa observ in dreapta o superba cascada iar in departare se vede zapada din varfurile alpine care depasesc 3000m.
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!