Totalul afișărilor de pagină

vineri, 3 ianuarie 2014

23 - VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 23 (Superba Carinthia)

Coborarea a fost foarte periculoasa si plina de adrenalina si din cauza sabotilor mei cam uzati. Totusi am reusit sa ajung cu bine in Wolfsberg unde am fost nevoit sa-mi cumpar si un cauciuc nou pe spate ce m-a costat 19EUR. Azi va fi o zi in care imi voi repara bicicleta. Mi-am schimbat cauciucul si sabotii iar apoi am dormit in acelasi loc sub acelasi pod. A fost minunat. Noaptea m-au vizitat si niste rate salbatice si am putut face baie in rau fara porobleme. Ador asfel de "cazari" si le prefer chiar si hotelurilor scumpe.
Ziua urmatoare am luat-o spre Bad Weisenbach urmand sa traversez muntii Saualpe.
Urmeaza un nou pas BIG destul de dificil avand si rampe de peste 15%.
Peisajele sunt destul de generoase pe masura ce inaintez.
Pe traseu ajung si la o capela unde rostesc un Pater Noster multumind Cerului ca am ajuns din nou in Alpi si rugandu-ma si pentru prietenii mei sustinatori fara de care nu reauseam sa fac acest tur.
Apoi imediat ma trezesc ca rugaciunea mea are efect pozitiv. Intalesc un cuplu de cicloturisti austrieci cam de varsta parintilor mei cu care conversez si pedalez in drum spre pas. Inclinatia rampei este mare in continuare.
Pe traseu ne prinde si ploaia astfel ca-mi pun un prosop in cap. Aproape de pas intalnim o multime de oameni veseli. Era un mic party ad-hoc al unui grup de vanatori. Sunt si eu invitat sa particip si primesc 2 beri la halba. Intre timp mai povestesc cu vanatorii si unul din ei imi da si o modica donatie. Hai sa traiti dragi vanatori seniori!
Apoi mi se face foame si scot din traista cascaval si salam de calitate, mancarea mea preferata in Alpi. Pofta buna!
In continuare savurez din nou peisajul interesant.
Pe traseu ma bucur si de adevarate covoare cu flori alpine.
Chiar inainte de pas aud un strigat ce vine dinspre o vila. Mai sa fie! Era tocmai domnul cu care am pedalat. Sunt invitat in casa. Sunt poftit la masa, mi se da o portie de spaghete si o bere. Povestim multe, iar la plecare primesc o geaca, o pereche de adidasi (ai mei erau rupti la talpa dreapta) si o modica donatie. Sa traiti cinstiti austrieci! Apoi imi continui tura si ajung la pasul BIG satisfacut.
Urmeaza o lunga coborare si ajungand in localitatea Mosel scap si de zona montana pt. o scurta perioada. Voi pedala printr-o depresiune intramontana unde intalnesc multe culturi cerealiere.
Inspre Althofen am parte de o pista ciclabila perfecta.
Trec si pe langa localitati turistice idilice cocotate in varf de deal.
In curand ajung pe valea raului Gurk si mai fac o pauza in orasul Strasburg unde zaresc o frumoasa cetate cocotata in varful dealului.
Aici intalnesc un alt cuplu de ciclisti cu care pedalez 10km pana in urmatoarea localitate Gurk. In acesti 10km povestim destule suficient cat sa ma imprietenesc cu ei. Ei erau proprietari de pensiune si fiind invitat sa petrec o noapte in pensiunea lor, desigur ca nu am putut decat sa accept cu bucurie. Ajunsi in Gurk pot admira o superba manastire.
Aici descopar o localitate turistica pitoreasca unde ma voi simti excelent. Vizitez putin centrul burgului.
Apoi sunt invitat la masa de catre distinsul cuplu. Sunt omenit cu mezeluri si branzeturi fine stropite cu bere si absint. Apoi mi se ofera o camera unde ma voi odihni minunat. Noapte buna! Multumesc prieteni! Sa ne revedem cu bine!
Ziua urmatoare imi iau ramas bun de la binefacatorii mei si merg sa vizitez manastirea.
Se pare ca este una dintre cele mai importante din intreg spatiul catolic. Este o cladire monumentala intr-adevar.
In incheierea acestui capitol tin sa multumesc din suflet lui: Tiberiu Muntean, Sebastian Bulumac si Sebastian Hritcu - bunii mei prieteni sustinatori carora le datorez indeplinirea visului de a face cu bicicleta cele mai inalte pasuri in Alpii Austriei, Elvetiei si Italiei. Dumnezeu sa va ocroteasca dragi prieteni si sa va dea doar bine voua si celor dragi voua! Traiasca prietenia! Traiasca libertatea! Traiasca cicloturismul!

Orrieta Berti - Romagna Mia