Totalul afișărilor de pagină

vineri, 22 august 2014

EXPEDITIA BIKE EUROPA 2014 - EPISODUL 9 - MISTERIOASA GRECIE

In Kozani ne oprim sa mancam un gyros si vizitam centrul istoric. Apoi ne vom pune cu cortul dupa niste boscheti la iesire din oras.
Ziua urmatoare vom parcurge un traseu pitoresc, un nou BIG, o traversare montana mai putin cunoscuta. Dupa localitatea Akrini gasim o pestera care a fost frecventata in vechime de niste pustici.
Inspre Kalivia incepe catararea BIG care se dovedeste foarte anevoioasa dar spectaculoasa.
Dupa vreo 10 km de asfalt intram pe off-road si temperatura scade la 8 grade. Incepe si sa picure putin.
Ajungem si pe pajistea alpina unde zarim niste flori superbe.
In coborarea spre Veria trecem si printr-o padure impresionanta de larice.
Pe langa localitatea Vergina gasim niste lacuri pitoresti.
Campam langa localitatea Meliki si dormim foarte bine.
Ziua urmatoare ne indreptam spre Katerini trecand pe langa un adevarat paradis floristic iar in departare vedem Muntele Olimp acoperit de nori.
In curand ajungem in statiunea Paralia.
Aici descoperim o biserica impunatoare.
Am ajuns la Marea Egee, prima mare din turul nostru iar Florin a ajuns prima data in viata sa la mare, si a facut-o pe bicicleta. Bravo prietene!Iata un vis implinit! Din pacate apa este foarte rece dar eu nu ma pot abtine si ma arunc in valuri pt. cateva secunde sa-mi inaugurez sezonul estival.
Aici pe plaja ne jucam cu un caine care gaseste un os si sapa o groapa in nisip unde isi ascunde osul. La un moment dat se apropie alt caine de acel loc si acest caine isi protejeaza locul cu curaj si voinicie.
Urmeaza sa mancam niste cevapi si bem un vinisor Regina.
Prin statiune ne intalnim si cu niste papagali vorbitori ce vin din America de Sud.
In Katerini o noua biserica monumentala ne incanta privirea.
E momentul sa ne indreptam spre Muntele Olimp.
Campam langa Litochoro, la poalele semetilor munti cu varful de 2917m. Dimineata zarim legendarul varf Mythicos acoperit de zapada.
Avem bucuria sa putem admira si niste papadii ce-mi aduc aminte de Panonia.
Ne asteapta o lunga catarare spre Parcul National Olimpus.
In incheierea acestui episod vreau sa multumesc din suflet tuturor prietenilor sustinatori care m-au ajutat financiar sau material pt. realizarea expeditiei BIKE EUROPA 2014. Aici este lista prietenilor sustinatori care m-au ajutat. Multumesc din suflet lui: Tiberiu si Carmen Muntean - Munchen, Horia Cardos - Timisoara, Razvan Anton - Ottawa, Flavius Nicola - Arad, Marius Cruceru - Oradea, Zoltan si Adina Marton - Bucuresti, George Marcu - Bucuresti, Camelia Balutescu - Timisoara, Bogdan Cristea - Londra, Attila Szodrai - Oradea, Timotei Rad - Cluj Napoca, Mariea Crasmaru - Laslea, Emanuel Dobre - Ineu, Radu Lasc - Ineu, Morar Victor - Ineu, Havasi Sergiu Celin - Ineu. Multumesc de asemenea domnilor din conducerea Consiliului Judetean Arad si domnilor consilieri judeteni care au aprobat proiectul meu cicloturistic si doamnelor de la Centrul Cultural Judetean Arad. Multumesc mult si lui Rogoz Stefan, administratorul clubului RACING BIKE PRO ARAD si lui Torok Laci, fara ajutorul carora nu puteam accesa banii de la CJA! Dumnezeu sa va binecuvanteze pe voi si familile voastre si sa va dea doar bine! Nu in ultimul rand multumesc si colegilor Florin si Giani, cu care am pedalat destul de mult pe batranul continent! Traiasca cicloturismul si prietenia! Cu respect, Claudiu

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu