Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 septembrie 2013

7 -VELOTURUL EUROPEI 2013 (8500 km in 97 zile prin 16 tari)- EPISODUL 7 (Grecia)

Mai pedalez vreo 2 ore pana la Alexandroupoli. Aici ma intalnesc cu Marea Egee si urmeaza sa pedalez pe un traseu de coasta oprindu-ma destul de des sa fac cate o baie in locuri minunate.
Traseul pe care il urmez este unul ideal cu multe catarari si peisaje de vis.
Inspre Maroneia am parte si de o portiune neasfatata de drum de vreo 5km. Sunt si ceva catarari de facut.
In curand ajung si la o plaja mai speciala presarata cu bolovani imensi. Temperatura apei marii este excelenta undeva la 25grade celsius. Ma simt perfect desi incepe sa ma rupa foamea. Sunt lefter in paradis si fara nimic de mancare.
Aceasta zona este perfecta pt. turism si are un trecut bogat si tumultos.
In curand parasesc coasta si am parte de o frumoasa catarare de cativa km.
Pe traseu intalnesc si o bogata padure de pini negri.
Dupa inca cativa km. ajung la niste stanci ciudate care candva au avut un rol important in istoria tinutului.
Intr-un sat o femeie ma ajuta cu 2 sandviciuri salvatoare dupa ce apuc sa-i povestesc ce am patit. Trec prin orasul Komotini si in curand intalnesc un loc ideal de campat langa o capela unde este si un pavilion bun pt. luat masa si odhna. Aici intalnesc un cicloturist olandez in varsta care se sperie de mine si refuza sa comunice cu mine. Il deranjez de la masa, si dupa ce ma irita, il injur si-mi vad de drum. Acest individ merita si o bataie din partea mea mai ales ca eram si foarte nervos. Imi gasesc alt loc de campare la cativa km. de acel loc intr-un camp. Noaptea trece greu cu foamea in suflet, dar in sfarsit vine si ziua de marti, zi in care mama avea sa-mi puna bani pe card si in care-mi luam la revedere de la foame din nou.
Inspre Xanthi trec si pe langa un lac important.
Iata-ma ajuns si-n Xanthi unde scot banii si mananc bine apoi o pizza si o inghetata.
De aici mai pedalez 2 ore pana ajung in frumosul oras Kavala.
Aici pot admira o impresionanta constructie antica de mari dimensiuni.
De aici urmeaza un traseu superb pe langa mare.
Zona este plina si de palmieri.
Nu peste multa vreme ajung la o celebra statuie antica langa Amfipoli pe care o stiam din 2008 cand am mai trecut pe aici pe 2 roti.
Imi iau ramas bun de la Egee si vine momentul sa dorm mai boem adica sub un pod.
Ziua urmatoare ajunc in Salonic, de unde o iau o sosea aglomerata,un adevarat cosmar, dar in curand cotesc la dreapta pe un drum secundar si ultima pauza in Grecia o fac in orasul Polykastro unde mananc bine, beau si-un spritz si-mi iau la revedere de la bisericile grecesti interesante si de la aceasta tara a marelui Socrate si a Afroditei.
In curand intru in Macedonia. Aici imi schimb niste bani la vama si ma trezesc ca intru pe autostrada M1. Sunt langa orasul Gevgelija. Dupa nici 1km de pedalat ma opresc la o benzinarie dotata cu un restaurant. S-a facut seara si e cazul sa testez berea traditionala macedoniana. Preturile aici sunt excelente si am norocul sa ma imprietenesc cu niste tipi de treaba care-mi fac cinste un sandvisi si o bere. Imi place mult aceasta bere.
Apoi ma culc cu sacul de dormit langa benzinarie si dorm bine fara sa am nici o problema. Ziua urmatoare urmeaza sa pedalez pe autostrada Alexandru cel Mare. Of ce tare si nebun sunt!
In incheierea acestui capitol vreau sa Multumesc din suflet celor care m-au sprijinit sa fac si aceasta aventura.Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ocrotit din nou. Multumesc parintilor Dan si Mariana ca m-au inteles si sustinut mereu. Si acum multumesc prietenilor sustinatori care au fost numerosi si inimosi. Multumesc din suflet lui: Teodor Dobrinescu, Bogdan Cristea, Adina si Zoltán Márton - http://Z0ltan77.com/ , Sergiu Havasi, Liviu Marunceac -http://livstorm.blogspot.ro/, Tibi Muntean, Sorin Liubarschi, Bogdan Banica, Valkai Elod, Florin Leonte, Horia Nitu si tuturor celor care m-au ajutat.In Romania cel mai bine am fost primit la Timisoara, Campina si in capitala. In Balcani cei mai primitori oameni au fost in Serbia, Bosnia si Macedonia. Accesand linkul urmator puteti viziona o emisiune Tv in care-mi povestesc aventurile din penultimul meu mare tur europen si din cariera mea de cicloturist! http://forum.stelici.ro/viewtopic.php?f=51&t=2578