Totalul afișărilor de pagină

duminică, 13 ianuarie 2013

37 - VeloTurul Europei 2012 (9000km in 123 zile prin 17 tari)- partea 37 ( Prin Ungaria si revenirea in tara muma)

In Bacsalmas nimeresc la un restaurant cam scump unde o simpla ciorba de guyas ma costa 1250FT. Cand am vazut cat ma costa si sticla de bere Amstel mi-a stat ciorba in gat.
Apoi am mers la periferia localitatii la un bar ieftin unde s-au legat 2 tineri turbulenti de mine. Dupa ce le-am dat niste tigari si m-au oripilat cu intrebarile, am taiat-o la sanatoasa. Am pedalat pe noapte vreo 3km apoi m-am pus cu sacul de dormit intr-un camp de porumb recoltati. In timpul noptii m-a vizitat o vulpe, cerul a fost foarte instelat dar a fost cam racoare. Dar vine si dimineata si abia astept sa ma indrept spre casa.
De la Melykut intru in DN55, un drum destul de circulat, cam ingust si cu multe tiruri. Pedalez 40km in stres pana ajung in Morahalom de unde am parte de o pista ciclabila.
A venit, a venit toamna! Si ce frumos vesmant a asternut pe copaci. Carpaticus era satisfacut dupa un asemenea megatur european.
Of, cand vom vedea si-n Romania astfel de piste ciclabile?
Cu cativa km. inainte de intrarea in Szeged ma opresc la un restaurant select. Stau la terasa si admir o caruta veche si multa vegetatie.
E momentul sa comand o savuroasa portie de guyas acompaniata de o excelenta bere Zlaty Bazant.
Dupa ce ma mai cinstesc cu niste bere, e momentul sa mai pedalez cativa km. si iau bacul peste Tisza.
Pe rau zaresc o superba barca cu motor.
Iata-ma asadar trecand cel mai mare afluent al Dunarii de care sunt atat de atasat.
Interesant acest bac. In Ungaria se intalnesc destule exemplare.
In Mako ma prinde noaptea la o berarie, vrajesc niste tineri cu aventurile mele apoi merg la o excelenta pizzerie.
Apoi pedalez pe noapte inca mai bine de 30km pana la Mezohegyes unde dorm cu sacul de dormit sub un gorun chiar in localitate. Noaptea ma viziteaza un arici mai uratel decat cel de la lacul Neuchatel.
Si uite asa s-a desfasurat ultima noapte din una dintre cele mai tari expeditii realizate vreodata pe batranul continent. Iata-ma la doar 6km de scumpa tara unde am vazut lumina zilei.
La revedere Ungaria! Pe curand drag Occident!
Si uite asa Carpaticus intra triumfator in Romania pe la vama Turnu. Bun venit Romania! In Iratosu ma opresc sa cheltui ultimii banuti. Bun venit bere Ursus in care ne-am nascut!
Si iata asadar dupa mai bine de 9000km pedalati in 123 zile prin 17 tari europene Carpaticus ajunge teafar si fericit la casa parinteasca din orasul Ineu. Aici ma astepau cu toti dar in special catelusa mea Candy care era in al 9-lea cer cand m-a vazut. La fel ca si subsemnatul calator.
In incheiere tin sa le multumesc mult tuturor oamenilor inimosi din toate tarile Europene (ati auzit bine, chiar in toate tarile am fost ajutat cu cate ceva, macar cu o vorba buna). Multumesc din suflet si prietenilor care m-au ajutat cu donatii consistente. Amintesc aici pe: Razvan Anton - Canada, Ovidiu Burghelea, Florin Laszlo - Italia, Carmen si Titi - Olanda, Markus - Austria, Catalin Cuculas - Bucuresti, Camelia - Timisoara, Zoltan Marton - Bucuresti si un misterios prieten din Anglia! Va multumesc frati dragi si buni ai sufletului meu! Dumnezeu sa va rasplateasca insutit si sa ne revedem sanatosi! Datorita voua, oameni cu suflet, oameni minunati, un est european, un roman, si-a indeplinit un mare vis. Dumnezeu sa va binecuvanteze! Amin! cu respect si prietenie, Va pup pe pormoneu, Claudiu Moga alias Pantani Carpaticus

19 comentarii:

  1. Frumos!Datorita tie am avut parte de-o lunga si minunata calatorie presarata cu de toate,calatorie la care eu unul doar visez sa o intreprind si eu candva ...cine stie,poate intr-o buna zi...Felcitarile mele si-a sotiei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur mult ca v-a placut calatoria mea. Va incurajez sa porniti in astfel de aventuri, nu veti regreta!

      cu respect,
      Claudiu

      Ștergere
  2. dupa atatea berule,cred si eu ca ai luat o pauza,toata lumea te-a ajutat,eu cred ca nu,ai cerut tu ajutorul,cum faci si la turele din romania,cand te deplasezi cu preteni pedalaci din banat,permanent le ceri cate o bere sa iti faca cinste,daca nu este asa,stii ca pot dovedi cu persoane ce au fost cu tine.
    Este o mare nerusinare sa faci asa ceva,sa iei pensia babacului si sa pleci in lume,sa profiti de naivitatea si omenia unora,sa traiesti ca un boschetar din pomeni.
    Romeo,sper ca tu daca vei pleca in calatorii de genul asta,nu vei cersi mila si pomana de la altii,si nu vei zice ca esti neamt sau alta natie.Poate urmatoarele tururi le vei face pe bani tai claudiule,nu din pomeni.Spor la pedalat si Doamne da-i minte.
    PS:masinaria aia ce ai vazut-o era un atelaj de pompieri,ce sa folosea in secolu 18-19,dar ce stiu tu de asa ceva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am investit o avere in practicarea cicloturismului in ultimii 15 ani. Puteam sa-mi cumpar apartament sau cateva autovehicule. Totul a fost din munca mea.
      Norocul si talentul meu a fost ca am facut rost si de donatii in valoare de multi bani.
      Ma bucur ca mai sunt personaje care le pasa de viata mea si de conduita mea sociala si morala.
      Cat in turele mele viitoare, vom vedea, cum o mai dregem.
      Noroc la toata lumea doresc!
      Claudiu

      Ștergere
  3. care avere ai cheltuit-o,pai persoanele ce te cunosc la ineu,spun altceva,ca ai fost alungat de nenumarate ori de parinti din casa,ca nu lucrezi niciunde,ca astepti permanent donatii,e posibil sa fii cheltuit o avere, dar nu a ta,ci a altora.
    Averea ta se rezuma la ce este pe tine si in valiza,si trebuie sa recunosti asta,fara parinti tai,ai fii mort demult prin santuri dormind.
    Trebuie sa te gandesti foarte bine ce vei face in viitor,sa nu ajungi sa fii dat la tv sau ziar ca te-a adunat militia de pe strazi ca erai la cersit sau furat.Eu zic ca iti schimbi atitudinea fata de viata,si sa nu te mai minti singur,ca pe noi nu ne poti minti,te cunoastem prea bine.
    Iti doresc o viata cat mai buna,dar reala,nu balon de spuma.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acuzatiile care mi se aduc sunt foarte grave.
      M-am rupt de populatia din Ineu de care sunt foarte dezamagit, de mai multi ani de zile. In Ineu m-a ajutat doar fostul primar Nicolae Mehelean cu o donatie serioasa si directorul Grupului Scolar Sava Brancovici cu o bicicleta modesta MTB. De asemenea mai am doar 2 prieteni: Paul si Sergiu, 2 tineri de mare valoare care sunt pasionati de munte si calatorii de aici din Ineu pe care-i salut si-i apreciez
      Nu am fost niciodata alungat de parinti.
      Am lucrat 3 ani ca profesor suplinitor de engleza in localitatile: Apateu, Agrisu Mare, Draut si Almas, iar de 5 ani de zile sunt traducator autorizat de engleza - franceza la domiciliu.
      La TV am fost dat deja intr-un reportaj in 2007 dintr-un important tur european cu bicicleta si in ziare am ajuns prin munca mea in domeniul cicloturismului.
      Si eu la fel iti doresc o viata cat mai frumoasa!

      Ștergere
  4. Pe cat de interesante sunt postarile lui Claudiu pe atat de haioase si alambicate sunt comentariile tale agramate, mai Burca mai.

    RăspundețiȘtergere
  5. Libertatea se poate intinde pana acolo unde incalca libertatea altuia! Trebuie sa ne purtam cu altii asa cum am vrea ca si altii sa se poarte cu mine! Cei care il critica pe Claudiu, oare s-au pus o clipa in pielea lui? Nu cred ca este normal ca atunci cand cineva scrie niste reportaje turistice, munca gratuita oferita cu generozitate, ca rasplata, sa i se aduca reprosuri din viata personala! Chestia asta mi se pare o mare mojicie, nu e vorba numai de lipsa de cei 7 ani de acasa, e vorba aici de rautate. Claudiu Moga, prin articolele lui, ne face de fapt cadouri, cuviincios este sa ii multumim, iar cui nu ii place, nu are decat sa nu citeasca, vorba aceea: "calul de dar nu se cauta la dinti!". Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  6. daescut@yahoo.com31 ianuarie 2013 la 20:27

    Stimabile domn Moga,
    Iti dorim drum drum bun cu sanatate, doar evenimente placute, cat mai multa bere , donatii nenumarate( poate in schimbul lor te vei gandi sa le intorci fapta prin munca , poate au nevoie oamenii sa-i ajuti prin gospodarii sau restaurante ca sa le intorci fapta buna), si sa nu spui nimanui ca vi din Romania, nu de altceva, dar sa nu te injosesti pe tine caci esti prea civilizat si este pacat sa-ti strici imaginea.
    Dumnezeu sa-ti calauzeasca calea !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multam fain de urare!
      Asa sa fie!
      Marturisesc ca in nenumarate randuri am mai prestat mici servicii/munci in schimbul unor donatii/ mancare / ajutoare. Asta faceam in special pe la manastiri in urma cu multi ani.
      Anul trecut am intalnit un milionar din Austria pe care l-am ajutat o ora la strans niste fan iar apoi m-a sponsorizat cu 160EUR. A fost momentul in care am castigat cel mai bine prin munca din viata mea.
      Din pacate, la felul in care a decazut poporul roman, cel mai greu moment pt. mine este sa-mi dezvalui identitatea nationala in fata occidentalilor. Insa vorbesc doar de bine despre Romania dar nu pot sa fac acelasi lucru despre biet poporul roman. Reprezint pe cine ma ajuta: familia mea si romanii de treaba din Diaspora dar si pe cetatenii europeni cu care impartasesc afinitati si idealuri.

      Ștergere
  7. Cei mai multi nu inteleg ca este nevoie de calitati extraordinare pentru a realiza ceea ce tu ai realizat si ai sa continui sa realizezi , nu inteleg in primul rand ca nu au curajul de a-si pune visele in practica , curaj de care tu dai dovada .
    Respect pentru ceea ce faci .
    Dumnezeu sa te ocrotesca si sa aibe grija de tine in calatorii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Manu.
      Am luptat mult sa-mi indeplinesc un vis si mi-am urmat chemarea cu multa indarjire.
      Ma bucur ca mi-ai scris si ca esti bine.
      Ai o familie superba!
      Foarte scumpa fetita ta! Sa-ti traiasca!
      Ma bucur ca esti in Spania. Poate ne intalnim daca vrei cand o sa trec si eu prin Spania cu bicicleta.
      Sa auzim numai de bine!

      cu prietenie,
      Claudiu

      Ștergere
    2. Multumesc pentru cele spuse Claudiu , fetita si sotia sunt viata mea sunt motivul pentru care in fiecare zi merg mai departe , cand te-am revazut in postarea pe care a facut-o Sergiu mi-am adus aminte o clipa de meditatiile de la franceza ,mi-au mancat viatza . Cand treci prin Spania mi-ar face placere sa ne intalnim fara doar si poate , inainte de a trece prin zona imi poti da un msj. personal pe facebook , si iti las nºde telefon . Sa stii ca ceea ce am spus am facut-o din inima , ma-m uitat la cateva filmulete de pe you tube cu , Carpaticus si sa stii ca am vazut un roman fericit , dupa mult timp .
      Si eu imi iubesc tara , numai Dumnezeu stie cat , este un sentiment care a incoltit in inima mea de ,,extranjero''(caci acesta este sentimentul meu dupa mai bine de 11 ani pe pamant strain) la putin timp dupa ce am ajuns aici . Sunt fericit si aici dar tara mea este Romania indiferent ce scrie in acte . Urmeaza-ti visul nu cred ca trebuie sa ti-o spun eu , si fa-o cu acceasi indarjire ca si pana acum , si ve-i fi fericit , nu exista alta reteta a fericirii . Tinem legatura !

      Ștergere
  8. Multumesc mult Manu pt. vorbele calde si sincere. Sper sa ajung in Spania chiar in aceasta vara cand vreau sa fac un tur de peste 10 000km prin Europa. Mi-ar place mult sa te vizitez.
    Inteleg perfect ce simti.
    Sincer si eu am avut prea multa rabdare sa raman in Romania, acum visez sa emigrez sa am parte de oameni mai educati si sa-mi pot indeplini visul dupa ce voi munci cativa ani, daca o sa gasesc.
    Tinem legatura!
    Cu o saptamana inainte de a pleca iti voi da un mesaj pe FB sa te anunt nr. meu de telefon.

    cu prietenie,
    Claudiu

    RăspundețiȘtergere
  9. Felicitari Claudiu pentru tot. E nevoie de un om deosebit pentru a realiza fapte marete si tu nu te-ai dat inapoi in fata greutatilor, ai cautat solutii. Mult noroc si multi km pe viitor! Te admir si iti urmaresc calatoriile.

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Calin.
    Viata e o lupta si trebuie sa ne urmam visurile, idealurile si telurile daca vrem sa gustam din fericire pe acest pamant.

    cu prietenie,
    Claudiu

    RăspundețiȘtergere