Totalul afișărilor de pagină

marți, 1 ianuarie 2013

29 - VeloTurul Europei 2012 (9000km in 123 zile prin 17 tari)- partea 29 (Stralucitoarea regiune Veneto cu splendidele sale orase)

In curand trec prin orasul Asiago unde admir impunatoarele cladiri.
Zaresc si o biserica interesanta.
In continuare trec printr-o falnica padure de conifere unde fac un scurt popas de masa.
Pedalez pe la cota 1000 si la un moment dat sunt surprins de niste picturi imense reprezentandu-i pe protoparintii nostri, pe distinsii dar nebadaiosii: Adam si Eva.
Urmeaza o lunga coborare pana in orasul Bassano del Grappa. Acest oras este traversat de raul Brenta.
Aici iar am parte de ceva senzatii tari. Ma imprietenesc cu niste italieni la o cafenea si iar ma aleg cu o modica donatie, dar si cu niste mancare si bautura. Apoi ma pun cu sacul de dormit intr-un parc din oras in spatele unei teren de fotbal. Ziua urmatoare vizitez centrul istoric si admir bisericile.
De aici fiind amenintat de nori de ploaie o iau spre sud catre Adriatica. Ma opresc sa vizitez orasul Castelfranco unde ma intampina o statuie apetisanta a unei dive de odinioara.
Acest oras este prevazut cu o cetate medievala superba pe care nu ezit sa o vizitez.
In curand am bucuria sa ma intalnesc cu statuia marelui maestru renascentist Giorgione.
Cetatea este inconjurata de un canal cu apa.
Multe statui reprezentand personaje mitologice pot fi admirate aici.
Fiind foarte aproape de Marea Adriatica avem parte deja de o infloritoare vegetatie mediteraneana.
Intalnesc si un splendid ficus.
Continui sa pedalez si ma opresc sa ma adapostesc de ploaie in Mogliano Veneto. Aici mananc o pizza cu filete de anghine delicioasa.
Tot aici deoarece ploaia continua sa persiste, am norocul sa fiu ajutat de niste italieni inimosi care ma conduc cu masina la un centru de tineret unde am parte de o camera gratuita. De asemenea asist si la o repetitie muzicala si am parte de o serata interesanta in randul tinerilor italieni studiosi.
Ziua urmatoare domnul care lucra la acest centru si care m-a ajutat cu cazarea ma invita si la masa iar la plecare imi da si o donatie bunicica. Asadar este momentul sa ma cinstesc cu niste fructe de mare si cu niste anghine.
In curand in departare zaresc pt. ultima data Alpii Venetieni. de la care imi iau la revedere.
Pedalez aproape de mare printr-o zona ce seamana mult cu delta noastra.
Vremea fiind cam racoroasa si din cauza unui vant sacaiitor, ajung sa ma doara urechiile dar improvizez un echipament protector care ma transforma intr-o paiata care aduce zambete pe gurile turistilor cu care ma intalnesc.
Seara mi-o petrec in statiunea Caorle unde ma dau cu niste masinute, rad, dansez si ma dau in spectacol alaturi de niste turisti cehi si polonezi.
Noaptea ma pun cu sacul de dormit langa statiune si iar dorm linistit fara sa ma deranjeze nimeni.

8 comentarii:

  1. Wooow...ai trecut si pe langa zona unde stau :D. O micuta corectie daca imi permiti, nu sunt Alpii Venetiei, ci Veneti :). Un an mai bun si cat mai multe plimbari !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi draga Ana de corectie.
      Si la vara voi trece pe langa zona ta sau poate chiar prin orasul unde stai.
      La multi ani! si poate ne vedem la vara!

      cu prietenie,
      Claudiu

      Ștergere
    2. Salut Claudiu, si eu ma gandesc sa fac vara aceasta un tur prin Europa, chiar daca sunt din Iasi, vreau sa merg cu trenul pana la Timisoara, de acolo sa incep sa pedalez,Szeget - Budapesta - Viena - Graz - Maribor - Ljubljana - Trieste - Venetia - Verona - Milano - apoi prin Liguria prin Genoa - San Remo - Nice - Cannes, apoi sa urc spre Grenoble si sa ma intorc inapoi in tara, tot pe bicicleta.
      In acest tur vreau sa dorm la cort si vreau sa stiu de la tine, asta pentru ca ai o experienta vasta in ''vagabonteala'' (aici te citez pe tine) daca mi-ar fi suficienti 500 de euro pentru aceasta calatorie. Acesti bani vreau sa-i folosec pentru mancare si eventuale defectiuni logistice (ce apar la bicicleta), pentru echipament o sa dispun de o alta suma de bani.

      Ștergere
    3. Salut Daniel,

      Ma bucur pt. tine si sper sa faci acest tur care-ti va lasa niste amintiri unice.
      Traseul ales de tine este foarte frumos si spectaculos.
      Bugetul de 500 de euro pt. mancare iti va ajunge daca nu esti pretentios si daca vei manca de la supermarket.
      Iti doresc sa ai parte de un tur fabulos si sa auzim numai de bine!
      Sper sa tinem legatura si sa ne povestesti si noua despre acest tur. Ar fi bine sa-ti faci un blog si sa deschizi un topic si pe forumul de la www.ciclism.ro despre tura ta.
      cu prietenie,
      Claudiu

      Ștergere
  2. Super! Cred ca a fost foarte interesant acest traseu, felicitari:)

    RăspundețiȘtergere