Totalul afișărilor de pagină

luni, 12 noiembrie 2012

26 - VeloTurul Europei 2012 (9000km in 123 zile prin 17 tari)- partea 26 (Aventuri la lacul Garda si prin Alpii Venetieni)

Urmatorul popas il fac in localitatea Garda unde intalnesc palmieri si maslini.
Aici gasesc multe localuri, e o statiune plina de turisti iar dupa ce fac o baie in lac stau la o terasa sa savurez o pizza Diavola si o carafa de vin alb.
De aici pedalez pe o pista ciclabila de pe langa lac si in localitatea Bardolino, ma trezesc ca fac explozie la cauciucul de la trailer. De data asta am pus-o trebuie sa caut un bikeshop si sa schimb camera si cauciucul la trailer. Am totusi noroc caci dupa doar 1km de mers pe langa bicicleta gasesc bikeshopul unde-mi gasesc salvarea pt. pretul de doar 15EUR adica cat face o pizza si o carafa de vin. Ajung si-n statiunea Lavize unde ma decid sa ma simt bine ceva mai mult.
Ma indragostesc repede de aceasta superba localitate mediteraneana.
Statiunea este ticsita de turisti.
Mi se face foame dupa cateva ore de balaceala asezonata cu sprituri reci si cu greu ma decid ce pizza sa mai gust, una siciliana pana la urma a fost.
Si uite asa trece o noua superba zi la lacul Garda in care traiesc clipa si ma simt bine. Ne prinde in curand amurgul iar eu sunt in cautarea turistilor cu care sa petrec o agreabila seara.
In curand ma imprietenesc cu 3 tineri nemti cu care petrec pana tarziu in noapte. Petrec atat de bine incat la o manevra gresita reusesc sa-mi rup axul de la roata din spate, cel pe care se monteaza trailer-ul. Dar rezolvarea problemi tehnice o las pt. ziua urmatoare, eu dormind direct pe plaja cu sacul de dormit dupa ce nemtii ametiti de bautura se duc pe la cazarile lor.
Ziua urmatoare la bikeshopul din localitate imi remediez problema gratuit. Pornesc totusi tarziu pt. ca decid sa mai zabovesc la acest minunat lac. Pana la urma in aceasta zi trec prin romanticul oras Verona fara sa ma mai intereseze edificiile medievale, fara sa-i mai vanez pe celebrii eroi ai marelui Shakespeare. Voi dormi chiar la iesire din Verona pe un gazon in apropierea unui supermarket Lidl. Ziua urmatoare pedalez spre Vicenza. La un moment dat ma satur deja de campie si decid sa mai pedalez printr-o zona montana inca necunoscuta pt. mine. Dupa ce pedalez vreo 12km si intr-u deja intr-o zona colinara ma opresc la un local sa-mi incar celularul. Aici ma imprietenesc cu patronul care-mi face cinste o carafa de vin si niste sandvisuri. Localul este decorat cu mult gust si am surpriza sa gasesc un afis cu celebrul film "La Dolce Vita" al lui Fellini.
Pana la urma un italian de treaba care ma cinsteste cu niste vin doreste sa se fotografieze cu mine in incinta acestui local. Salve Ambra!
Imi continui periplu, vine o catarare grea si la un moment dat vizitez o biserica intr-un sat de munte si aici sunt uimit sa descopar o paiata suspendata pe o cruce reprezentand pe al nostru Mantuitor, un monument al jertfei, al umilintei dar si al sperantei.
Din statiunea Bolca urmeaza o catarare anevoioasa spre un pas care nici macar nu stiu cum se numeste. Pe alocuri panta este teribila, zona este deosebit de pitoreasca.
Urmeaza un traseu superb prin sate salbatice si putin cunoscute de catre turistii de masa.
Intr-un sat de munte gasesc si multe picturi murale de o mare frumusete.
Aici gasesc o pizzerie unde ma imprietenesc cu un italian care-mi face cinste o carafa de vin si o excelenta pizza cu ton. Ulterior dorm intr-un vestiar al echipei de fotbal iar in timpul noptii la un moment dat sunt stropit bine de un aspersor rotativ care ma stropeste prin geamul deschis. Inchid geamul, imi mut boarfele si reusesc sa dorm.
Ziua urmatoare pedalez tot prin munti. Mai fac cateva pasuri, trec prin multe sate alpine si ajung in orasul Valdagno. De aici iar am de urcat spre pasul Xon, apoi o noua coborare si din nou vine o lunga catarare spre un nou pas important. Peisajele sunt marete,am zona de carst si uneori panta este de 15%.
La un moment dat ajung la o poienita plina de toporasi.
Pe masura ce urc peisajele sunt tot mai spectaculoase.
In curand ajung in provincia Trentino.
Mai pedalez putin si ajung la un monument comemorativ care-mi spune ca ma aflu in niste locuri sacre unde s-au dat lupte crancene in razboaiele mondiale. Pastrez un moment de reculegere pt. bravii eroi uitati.
Intr-un pin flutura drapelul Italiei.

Conexiuni - Tu - Dedicatie pt. toate cicloturistele delicate!

25 - VeloTurul Europei 2012 (9000km in 123 zile prin 17 tari)- partea 25 (Splendidul lac Garda)

Intr-un decor atat de placut se cuvine sa ma cinstesc cu o delicioasa pizza cu fructe de mare.
Apoi fac o noua catarare spre Vesio.
Pedalez prin paradis.
Peisajul este ametitor.
Cuvintele sunt de prisos pentru a descrie asemenea frumuseti.
Urmeaza coborarea spre lac si cum ajung in statiunea Limone imi cumpar niste bere rece si merg la plaja sa fac o baie. Aici ma voi simti bine toata ziua, ulterior dormind pe plaja cu sacul de dormit sub cerul instelat.
Ziua urmatoare ma trezesc ca fac pana la roata de la trailer. Neavand pompa pt. acea roata, merg la o benzinarie unde un baiat imi unfla atat de tare camera noua primita cadou de la Ovidiu din Torino, incat imi face explozie la cauciuc. Sunt disperat, nu mai pot continua, nu gasesc nici un bikeshop in Limone. Pana la urma baiatul cu pricina imi da o donatie si ma invita sa merg in Riva del Garda la vreo 20km unde voi gasi bikeshop. Pana la umra gasesc un om de treaba care ma ajuta sa-mi fac pana si astfel pana la urma incidentul cu explozia camerei a fost in avantajul meu. Ma plimb prin superba statiune Limone care este flancata de stanci uriase.
Traseul spre Riva este spectaculos cu multe tunele.
Ajung si-n frumosul oras din nordul lacului. Aici este cel mai nordic punct al climei mediteraneene. De aici incep Alpii. Peisajul este generos.
Spre Torbole pedalez pe o pista ciclabila remarcabila. Lumea face sport pe aici cu multa dezinvoltura.
Ajung si in Torbole unde peisajul este magnific.
Opresc si eu la un supermarket si intalnesc un neamt cu o masina superba.
Apoi merg la plaja unde ma simt bine cateva ore.
E momentul sa-mi continui periplul pe langa lac. In localitatea turistica Malcesine, ma prinde o furtuna, mi se uda boarfele, iar sunt in impas. dar ma imprietenesc cu niste nemti care-mi dau o donatie modica si-mi pot permite sa savurez o noua excelenta pizza udata cu un sprit excelent. Pana la urma sunt lasat sa dorm cu sacul de dormit pe terasa restaurantului.
Ziua urmatoare din nou pedalez prin paradis. Langa localitatea Assenza zaresc si o mica insulita.
Zona este un veritabil magnet turistic. In departare se zareste localitatea Val di Sogno.
Ajung si la cel mai scurt rau din lume care are doar 175m.
Peisajele continua sa impresioneze. In departare zaresc satele cocotate in varf de munte pe unde am trecut si eu.
De asemenea pe lac pot admira si multe ambarcatiuni putenice.
In localitatea Torri del Benaco intalnesc un arbore tare ciudat.

Anastasia Lazariuc - Flori de liliac