Totalul afișărilor de pagină

marți, 9 octombrie 2012

14 - VeloTurul Europei 2012 (9000km in 123 zile prin 17 tari)- partea 14 (Aventuri in Elvetia, Germania si Franta)

Am o zi plina de satisfactii si in drum spre lacul urmator Zurichsee, ma intalnesc cu un ciclist elvetian pocait cu care pedalez cativa km. Sunt invitat la el acasa unde primesc o copioasa masa si mi se ofera sa dorm peste noapte la el. Imi da si o camera dar conditia este sa merg cu el si nevasta sa la un concert pt. pocaiti. Nu prea am chef de asa ceva asa ca refuz si plec mai departe. Inteleapta decizie pt. ca in localitatea Pfaffikon ma imprietenesc cu niste tineri la un local. Sunt omenit cu cateva beri, discut si rad mult cu niste gagici si pe deasupra ma aleg si cu o modica donatie din partea unei doamne si al unui tanar. Apoi dorm cu sacul de dormit in spatele localului pe un gazon.
Ziua urmatoare pedalez pe langa lacul Zurichsee. Ma opresc sa fac si baie de cateva ori si la un moment dat intalnesc o lebada superba cu care ma joc, pe care o hranesc cu prajituri si care drept rasplata ma musca de gamba stanga.
Acest lac are in jur de 50km. lungime si este foarte populat.
Ajung in sfarsit si la Zurich, unul dintre cele mai scumpe orase din lume.
Aici soarta mi trimite pe Roman si pe Simon, 2 tineri minunati si petrecareti cu care in sfarsit am cu cine imparti sticla de Jagermeister. Fac si baie in raul Limmat care trece prin acest superb oras iar seara merg cu noii mei prieteni la un club de microbisti unde se consuma alcool. Este semifinala Germania- Italia, e show si distractie mare. Pe la ora 2AM refuzand pe fondul oboselii,sa merg cu Roman sa dorm in apartamentul sau, devin pt. o noapte un biet "homeless" in Zurich, dormind cu sacul de dormit in spatele localului sub un copac unde era o casuta de lemn pt. copii dar neincapatoare pt. Carpaticus. A fost minunat! Traiasca Simon si Roman! Salutare camarazi!
Ziua urmatoare trebuie s-o iau pe fructe sa-mi revin si incerc cateva fructe exotice ce mi le cumpar dintr-un supermarket din orasul Dietikon. Elvetia este tara cea mai scumpa din tot turul meu, cele cateva fructe costand nu mai putin de 25CHF.
Mai pedalez putin si ajung in orasul Baden care arata foarte bine.
Inca o ora de pedalat si ajung in localitatea Koblenz pe granita cu Germania. Inainte de a intra in noua tara stau cam 2 ore la baie in Rhin intr-un loc excelent. Aici intalnesc 2 copii asiatici si ma conversez cu mama lor.
Cum intru in Germania am norocul sa gasesc un steag al tarii in care am intrat pe care nu ezit in a-l arbora la trailer-ul meu in semn de respect si multumire fata de oamenii vorbitori de limba germana care m-au ajutat mult in acest tur.
Pedalez spre M. Padurea Neagra si pt. inceput am o lunga catarare spre Hohenschwand. In St. Blasien nimeresc la o petrecere de sfarsit de liceu si stau si eu la discutii cateva ore cu niste tineri. Apoi dorm in zona cu sacul de dormit. Ziua urmatoare vizitez superba localitate turistica care este plina de cladiri impunatoare.
In St. Blasien se gaseste o monumentala catedrala.
Se pare ca este o localitate turistica unde au loc pelerinaje. Este un loc incantator.
De aici incep sa fac mai multe pasuri in M Padurea Neagra. Nu mai stiu nici eu pe unde am fost ca traseul a fost prea lung si m-a lasat memoria. Banuiesc ca am luat-o spre Todtmoos.Stiu ca m-am ghidat sa fac cat mai multe BIG-uri. Peisajele sunt cam asa.
Intre Todtmoos si Todtnau ajung la un pas interesant.
Mai fac cateva catarari iar apoi tin minte ca am parte de o coborare de 16km. pana in orasul Freiburg, o adevarata bijuterie urbana.
Urmeaza sa vizitez centrul istoric unde intalnesc multe cladiri deosebite. Printre ele gasesc si un palat cu cariatide.
Vine si o furtuna si ma adapostesc intr-o cladire somptuoasa.
Pe la miezul noptii ma pun cu sacul de dormit in centrul orasului langa un muzeu. La 3AM ma scoala un politist si ma izgoneste de acolo. Zice sa parasesc orasul. Eu am tupeul sa mai pedalez 3km inapoi spre iesirea din oras spre M Padurea Neagra si ma pun cu sacul de dormit intr-un parc ascuns dupa un boschete. De aici nu ma mai alunga nimeni. Dimineata o tai spre Franta si in curand ajung in Alsacia. Aici sarbatoresc din nou cu niste slanina cu ceapa adusa din Romania.
Pe traseu ajung la o petrecere a unor fotbalisti care ma ajuta cu o bere si o plasa plina de gratare, deci m-am scos pt. 2 zile. Ajung si-n orasul Selestat unde ma intalnesc cu un roman dubios care vrea sa ma duca la el, dar prefer sa dorm boschetareste la iesire din oras cu sacul meu de dormit.
Ziua urmatoare vizitez superbul oras Selestat care-mi lasa o excelenta impresie.

Serge Reggiani - Et puis