Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 2 mai 2012

6) - Turul Papadiilor Panonice 2012 – 1000km in Europa Centrala –partea 6 – Aventuri si distractie in Slovacia

Pe traseu ne mai oprim la un restaurant unde Mircea comanda un compot de capsuni.
Din orasul Velky Meder o luam la stanga si ajungem sa ne petrecem noaptea intr-un mod inedit: eu in sacul de dormit pe pajistea de langa o benzinarie iar Mircea intr-o toaleta pt. invalizi dezafectata.
Ziua urmatoare intr-un sat ajungem la un restaurant select care din pacate este inchis la ora 9 si se deschide abia la ora 11 asa ca ne vedem de drum. Langa restaurant se afla o interesanta moara de lemn in miniatura.
Tot aici zaresc si un bradut argintiu interesant.
In curand ajungem in Gabcikovo unde ne oprim la un restaurant. Eu servesc o ciorba de varza cu carnat.
In curand ajungem la o moderna hidrocentrala.
Aici traversam Dunarea.
Vantul puternic provoaca valuri mari.
Dupa ce ne mai luptam cu vantul frontal inca vreo 20km, ajungem la un restaurant pe care vi-l recomand cu incredere.
Interiorul sau este decorat intr-un mod original cu multe lucruri vechi si traditionale. Intalnim si un orologiu cu pendul.
Restaurantul este plin de obiecte casnice vechi.
Pe tavan vedem tot felul de plante uscate si o lampa originala.
Intalnim si obiecte de ceramica traditionala.
Totul este decorat cu bun gust si multa arta.
Semineul functioneaza si mi se permite sa-mi usuc manusile si caciula caci am pedalat cam 30min pe o ploaie mocaneasca.
Vedeta localului este un galagios papagal sur care scoate niste sunete extrem de ascutite si care vorbeste spre deliciul consumatorilor.
Gasim aici o bere la halba delicioasa la un pret bun de 1,20EUR.
Deoarece amandoi suntem capricorni iar aceasta bere Kozel este sub semnul Capricornului ne hotaram sa zabovim mai mult pe aici si bem cateva beri.
Ne simtim excelent aici, Mircea imi povesteste despre calatoriile sale si-mi arata poze pe celularul sau. Nu voi uita niciodata acest restaurant.
Apoi pornim la drum. Mircea o ia inainte desi vantul bate nemilos din fata. Eu nu pot sa ma tin de el, sunt mai sogor, nu mai sunt ce eram odata. In curand cedez psihic si gandind ca mai am doar 0,98EUR in buzunar si 6000FT, nedorind sa profit prea mult si sa abuzez de gentiletea si generozitatea lui Mircea care deja m-a ajutat si sprijinit, ma decid sa ma intorc din drum spre Ungaria unde aveam sa ma intalnesc cu un alt prieten tot Mircea, omul care m-a ajutat cel mai mult in viata si la care mai aveam de recuperat si niste lucruri inclusiv casca de ciclism fara de care nu asi fi putut in curand sa debutez in concursuri de ciclism. Iata-ma asadar singur pe pista ciclabila de langa Dunare avand de aceasta data vantul din spate.

Mylene Farmer - Dedicatie speciala tinerilor de la Taut care m-au primit ieri de 1 mai la chef