Totalul afișărilor de pagină

joi, 17 noiembrie 2011

Turul Octombrie Mon Amour 2011 - partea 21 (aventuri prin judetele Tulcea si Braila)

Tatarul ma invita sa-mi petrec noaptea la el, dar refuz. In aceasta seara aflu cu stupoare de accidentul lui Huidu si ma oripilez si eu. In cele din urma prefer sa ma pun cu sacul de dormit intr-o statie de autobuz caci vantul este violent si m-ar fi zburat cu gioarsa mea de cort.


Dimineata ma trezeste un localnic crezand ca are de a face cu un veritabil boschetar. Inainte de a pleca la drum aflu ca aceasta prospera comuna are si un observator astronomic.


In satul Vacareni fac un popas sa mananc ceva si vad o troita superba.


In satul Garvan il sun pe Maus (Marius Ionascu - campion de concursuri de MTB) care zice sa astept cateva ore poate ne intalnim in Galati. Astfel ca astept mult la un local si sparg ceva bani. Apoi ma duc sa vizitez ruinele cetatii Dinogetia.


Dinogetia a fost o așezare geto-dacică, apoi fortăreață romană, menționată de Ptolemeu pe malul stâng al Dunării, la vărsarea Siretului (pe teritoriul actualei localități Garvăn, la 11 km de orașul Galați).


Turnul consolidat al cetatii mi-a placut foarte mult.


Din varful cetatii am o superba panorama.


In apropiere de localitatea I. C. Bratianu dau peste o hruba din piatra ce pare foarte veche.


Ajung in sfarsit la Dunare si iau un bac nerabdator sa ma intalnesc cu Maus.


Ajuns pe celalat mal ii mai dau un telefon si-mi zice sa-l mai astept. Peste o ora ii dau din nou telefon si iar imi zice sa-l mai astept. Eu intre timp mananc la restaurant, beau cateva beri, cheltui o groaza de bani. Pe la ora 17 cand il sun, se mira ca n-am plecat si zice sa o tai spre Braila ca nu mai poate veni. Cam nasoala situatie mai ales ca pe 1oct cand eram la Sustiu in judetul Bihor l-am sunat si i-am spus ca trec prin zona lui si a fost de acord sa ne intalnim.
Asta este, am luat-o pe langa Dunare si in curand eram in Braila unde m-am dus sa vizitez putin centrul istoric dupa ce mi-am dat intalnire cu Viorel care s-a oferit sa vina dupa mine sa ma conduca spre casa lui.
Descopar cu bucurie alte cladiri interesante.


Un alt palat mi-a placut enorm. Il rog pe Nicu sa-mi spuna daca stie ce reprezinta aceste ultime 2 cladiri ca nu stiu. Mersi.


Apoi vine Viorel si mergem la el. Dupa ce-mi da sa mananc ceva delicios prepara o tuiculita fiarta excelenta si sa inceapa distractia! Intre timp vine si Nicu si Tudor si o punem de o petrecere intre baieti. Hai sa traiti dragi prieteni din Braila! Sa traiti fratilor!


In camera lui Viorel neavand nici o reprezentanta a sexului frumos ma apuc sa fac o poza unei pirande sexy dintr-un tablou.


Ne simtim bine, ne mai uitam si pe pozele mele din tura iar Viorel pune o aplicatie senzuala pe LCD-ul sau imens.


Avem parte de o seara super tare. Inainte de a pleca Tudor si Nicu imi fac si o donatie frumusica.
Apoi la somn. Ziua urmatoare pe la ora 10 pornesc. Viorel si tatal sau ma conduc pe bicicleta pana la iesire din Braila. Tin sa le multumesc mult pt. tot si sper din tot sufletul sa ne revedem cu bine.
Pe traseu prima oprire o fac in satul Oprisenesti unde vad o sculptura interesanta.


In acelasi sat admir si o superba biserica.


Mai pedalez cativa km si la intrare in orasul Ianca ma opresc la pensiunea Laura unde e cazul sa mai servesc o tochitura.


Aici gasesc niste flori superbe.


De asemenea ma bucur vizual si de o statuie interesanta.


In continuare in centrul orasului Ianca gasesc o noua sculptura interesanta reprezentand stema orasului.

Mylene Farmer - L'amour n'est rien